06 August 20

Acasă » Stiri de interes
1 2 3 ... 75 76 »

„Parcă s-a dezlănțuit iadul”.

 • Ieri
 • 99
   Cele două explozii din capitala Libanului, Beirut au produs cel puțin 100 de morți și peste 4000 de răniți, a anunțat miercuri Crucea Roșie libaneză, informează AFP și Reuters.

   Premierul Hassan Diab a anunțat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marți explozia care a provocat victime și daune fără precedent în capitala libaneză.  Exploziile s-au produs în contextul în care se așteaptă verdictul în cazul uciderii fostului prim-ministru Rafik Hariri în 2005, relatează BBC.

   „Într-o filmare postată pe Internet, putea fi văzut un uriaș nor de fum sub formă de ciupercă, care a dus la distrugerea mai multor clădiri. Potrivit unor relatări, spitalele din Beirut fac față cu greu numărului mare de victime.

   Șeful securității interne a Libanului a precizat că explozia a avut loc într-o zonă în care erau depozitate materiale foarte inflamabile. 
 
   Agenția națională de știri a Libanului a relatat despre izbucnirea unui incendiu la un „depozi de explozibili” din port, înaintea producerii exploziei. O clădire mare din port, care se află în apropierea centrului orașului, a fost spulberată.
 
   Presa locală a arătat imagini cu oameni prinși sub dărâmături. Un martor ocular a spus că prima explozie a fost asurzitoare. O filmare de la fața locului prezintă mașini și clădiri distruse.” - potrivit activenews.ro

 
Foto credit: Facebook.com


UNUI OM CU STUDII CARE A AJUNS LA CONVINGEREA CĂ „EXISTĂ CEVA”

 • 04 August 20
 • 76
   Îmi scrii că trebuie să existe ceva la urma urmelor. Ai citit despre stele, spui, la un mare astronom, şi ţi-a căzut sub ochi afirmaţia acestui vestit savant: „Fără Dumnezeu, nimic nu se poate înţelege, nici explica în lume”. De aici ai ajuns la concluzia că există ceva.
   Spune, fiule al lui Lazăr: „Există Dumnezeu!” Şi bucură-te! „Există ceva” - aşa spun numeroşi oameni cu studii. Dar dacă vei rămâne până la sfârşitul vieţii doar la această spusă: „există ceva (neşto)”, întreaga ta viaţă va fi nimic (nişta).
   O senzaţie trecătoare că există o uriaşă putere tainică a lumii văzute nu este nici pe departe acea credinţă, de viaţă făcătoare şi roditoare, ce luminează viaţa noastră şi ne arată calea.
   A te mărgini să spui că „există ceva” nu înseamnă a ieşi la lumina zilei. Asta înseamnă de-abia că drumeţul a străbătut întunericul nopţii şi a întrezărit, cu pupilele dilatate, zorii spre răsărit. Dar de acolo până la soarele mare deasupra creştetului mai este cale lungă. Dacă ai şti să spui măcar: „Există Cineva”, zorii ar răsări mai repede peste viaţa ta.
   Cunoaşte-L pe Făcătorul tău, frate dragă. Lucrul acesta e mai important decât cunoaşterea făpturilor Lui. Nu fi în tovărăşia celor asupra cărora se tânguie apostolul zicând: au cinstit şi au slujit făpturii în locul Făcătorului (Romani l, 25). Iată, Artistul Preaînalt stă alături de lucrurile Sale. Tu ai aţintit prea mult cu privirea creaţiile Lui artistice, care până la un punct îţi deschid ochii, iar după aceea te orbesc. De ce nu vii la Artist, şi nu faci cunoştinţă cu El, şi nu te prezinţi Lui? Hristos de aceea a şi venit pe pământ: ca să-ţi întindă mâna şi să te aducă la Sine. Cine nu se apropie de Artist în această lume, în minunatul Lui atelier, nu L-a cunoscut, nu I s-a prezentat, şi nu I s-a închinat, acela nu va fi primit nici în curtea Lui cea din ceruri.
   Asta ţi-o scriu după ce m-am întors de la o înmormântare. A murit un tânăr de treabă din Ohrida. Pe patul de moarte, faţa îi era luminoasă - mai luminoasă ca în timpul vieţii. A trăit după îndreptarul credinţei şi a răposat în credinţă deplină. Foarte tânăr, dar înţelept. Iar tu eşti deja un domn mai în vârstă.
   Pace ţie şi milă de la Dumnezeu!
 
Extras din: Episcop Nicolae Velimirovici - Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi - scrisori misionare - Traducere din limba sârbă de Adrian Tănăsescu-Vlas - Bucureşti, 2002, la editura Sofia / foto credit: biblia.citateortodoxe.ro


Părintele Crin-Triandafil Theodorescu: Cât ai iubit și cât ai visat, atâta ești.

 • 03 August 20
 • 81
   Vor trece toate, cum trec norii pe deasupra pământului, cum se scurg apele spre mare, așa vor trece zilele omului, vor trece. Și din tot ce-ai construit, doar nisipul va rămâne. Din tot ce-ai clădit, doar buruienile deasupra ruinelor vor mai șopti truda ta, zbaterea ta. Și oricâtă înțelepciune ai strâns, ca robul vei muri, în șanțul negru de la capătul vieții, cutremurat de ultima suflare. Nici o diferență nu-i, nici una. Dorințele tale se vor topi ca lumânarea în mâna celui care te jelește, amintirea ta, cuibul rândunicii care a plecat spre mările calde, așa va fi.

   Cât ai iubit și cât ai visat, atâta ești.
 
Părintele Crin-Triandafil Theodorescu, Facebook / foto credit: biblia.citateortodoxe.ro


Petre Țuțea despre FRANCMASONERIE

 • 31 Iulie 20
 • 394
   Francmasoneria dorește puterea cu lozinci democrate. Nu sunt religioși, au o singurã religie: propria lor doctrinã. Pe dușmani îi anuleazã social. Au o structurã supranaționalã, deci sunt antinaturali. Toþi cei care aspirã la unitatea speciei om anuleazã principiul competiþiei între popoare; anuleazã însuși principiul civilizației moderne, nãscutã prin luptã.
 
Extras din: 322 de vorbe memorabile ale lui PETRE ȚUȚEA - Ediția a IV-a, editura HUMANITAS BUCUREȘTI / foto credit: Doxologia.ro


Ziua Internațională împotriva Traficului de Persoane. În lume, sunt peste 30 de milioane de sclavi.

 • 30 Iulie 20
 • 84
   Astăzi este Ziua Internațională împotriva Traficului de Persoane. O sclavie modernă, mult mai mare decât cea legală din trecut. De la forță de muncă la recoltare de organe și prostituție.

   În lume, sunt peste 30 de milioane de sclavi. Dintre aceștia, aproape 10 milioane sunt copii. Dintre aceștia, 2 milioane sunt traficanți pentru prostituție. O afacere de peste 100 de miliarde de dolari pe an. Americanii sunt numărul unu în producerea și consumul de pornografie infantilă. Ca medie, în SUA, un copil este abuzat de 5 ori pe zi.

   În România, conform Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.), în anul 2019, 698 de oameni au căzut victime traficului de ființe umane. Dintre acestea 327 au fost minori. Din totalul de 698 de oameni, 74,2% au fost traficanți cu scopul exploatării sexuale.

   Se vorbește prea puțin în societate, în instituțiile oficiale; nu este un subiect apocaliptic pentru media ca să fie discutat zilnic, luni de zile. Google, Facebook, Instagram, Twitter nu au pus niciun banner, niciun afiș despre această realitate cruntă. Comunitatea de feministe, lgbtq și vedetele nu au scos o vorbă, nu au mai postat niciun # ca la BLM. Nu există o lună dedicată, deși în opinia mea, un an întreg nu este de ajuns pentru a semnala continuu acest coșmar. Nu văd afișe, reclame, inițiative oficiale. În schimb am văzut afișe care spuneau că este vina omului pentru Covid-19 și afișe cu actori jucându-se de-a lgbtq. Nici corporațiile nu au trimis vreun mail intern și nici nu au luat poziții publice, așa cum au făcut cu gripa Covid-19 sau cu protestele #rezist.

   De altfel, tăcerea lor asurzitoare este complice. Nici media socială, nici oficialitățile, nici Hollywood, nici corporațiile nu au un interes în a combate traficul de ființe umane. Din contră, susținerea lor, indirectă sau directă, tinde către normalizarea pedofiliei, violului și sclaviei.

   Câte companii nu folosesc sclavi, unii fiind chiar copii, ca forță de muncă? Aruncați un ochi în industriile ciocolatei, textilelor, modei, avocado-ului, tutunului, extragerii de cobalt (acuzațiile s-au dus până la Microsoft), telefoniei ș.a. Până și "arta" încearcă să normalizeze fenomenul. Vedeți desenele animate sau scheciul de la emisiunea Saturday Night Live, unde este prezentat un concurs de cel mai demonucă invenție. Fix scheciul cu The Rock, al cărui personaj inventează "robotul care molestează copii". Și asta ca să nu se transforme când sunt mari în criminali. Căutați pe net creațiile lui Kim Noble. Sau site-ul Nambla (North American Man Boy Love Association - Asociația Nord Americană a Iubirii Bărbat - Băiat). Ambele promovează pedofilia, cu cuvinte pompoase ca "acceptare", "diversitate", "iubirea este iubire", "opriți ura". Instagram are chiar pentru story, un sticker pride cu două inimi pupându-se, una colorată în curcubeul specidic, cealaltă în bleu, roz și alb. Pe cine reprezintă aceasta, de fapt ? De ce nu le cenzurează Facebook, Instagram, Google? În schimb pot intra cu bocancii în viața privată a oamenilor, le pot anula libertatea de exprimare și îi pot localiza pe cei cu Covid-19. Dar pe pedofili, mafioți și traficanți nu sunt în stare să îi găsească? Marile corporații de IT au dezvoltat aplicații de monitorizare a persoanelor infectate cu Covid-19. Când fac aplicații asemănătoare și pentru monitorizarea pedofililor? Dar a violatorilor? Pentru mine motivul este clar: nu vor. Și aceasta pentru că le afectează profiturile, influența și boala pentru putere.
 
Surse: Operation Underground Railroad & Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane / un articol de Cosmina Filip, Facebook (foto credit)


Ne întoarcem la permanența purtării de mască, de mâine.

 • 29 Iulie 20
 • 88
   Recomandare din partea Dr Adina Alberts pentru cei care suferă de afecțiuni serioase, precum cele pulmonare sau cardiace.

   „Ne întoarcem la permanența purtării de mască, de mâine.
   Așa cum probabil că deja știți, de mâine purtarea măștii devine obligatorie și în spațiile publice exterioare, în locurile aglomerate.
   Și de această dată, guvernanții noștri nu au luat în calcul persoanele cu afecțiuni serioase, precum cele pulmonare sau cardiace, care nu pot respecta această normă, pentru că nu pot respira. Ofer în special acestei categorii soluția pe care eu am găsit-o la greci: masca tip vizieră inversă! Este o mască mică, din plastic transparent, care ne permite să respirăm cu mai multă ușurință și care poate fi reutilizată timp îndelungat.
   Nu știu cine le produce, dar deja le-am văzut și la noi în țară. Cred că pot fi confecționate cu ușurință dacă preia cineva inițiativa.
   NU ESTE O VARIANTĂ OPTIMĂ, dar este mult mai bună decât nimic. Această mască reprezintă un “paravan” simplu împotriva picăturilor Flugge, acele picături de secreții minuscule pe care le eliberăm când vorbim, dar mai ales când tușim sau strănutăm, și care reprezintă vehiculul transmiterii noului coronavirus.” - scrie Dr Adina Alberts pe un site social.

Anunțul Guvernului! Măsuri noi, de la 1 august, împotriva COVID-19! Purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, obligatorie!


Mânăstirea Cozia ÎNCHISĂ temporar de către STAT

 • 26 Iulie 20
 • 1964
   Mânăstirea Cozia ÎNCHISĂ temporar după ce un viețuitor al mânăstirii a fost găsit ca fiind „asimtomatic”, purtător de Covid 19.

   După această știre, mă întreb și eu, cei de la Pro TV, Antena 1 și alții ...după ce au fost depistate acolo persoane bolnave de Covid 19, DE CE aceste televiziuni nu au fost „închise temporar”? Vă răspund eu, pentru că acolo sunt interese politice, monetare imense...acolo din partea politicului s-au pompat sume de bani imense, prin aceste televiziuni, și nu numai, populația este speriată, manipulată, dirijată ... 

   O persoană pe un site social se întreabă: „Dacă un angajat de la Kaufland e asimptomatic se inchide Kaufland ?”

   Ca și ortodox cu „toate țiglele pe casă”, susțin faptul că acest virus, Covid 19, există...dar nu la proporțiile care ni se prezintă, nu la cotele alarmante, apocaliptice la care este prezentat. Covid 19 ucide? Da! Dar mult mai mult și mai grav ucide cancerul și alte boli, de toate felurile, de ce nu ne isterizăm de cazurile canceroase, nu ne pasă de copii care au rămas fără părinți, de părinții care au rămas fără copii? Mai putem să murim și de altceva în afară de Covid 19, sau ne este interzis?
 
Foto credit: Facebook.com


#Erdogandictatorul a decis să calce în picioare istoria acestui loc sfânt

 • 24 Iulie 20
 • 779
   Astăzi, în măreața Catedrală Sfânta Sofia, simbol al măreției Constantinopolului creștin de odinioară, s-au rostit din nou rugăciunile imamilor și nu cele ale creștinilor, după ce, acum câteva zile, #Erdogandictatorul a decis să calce în picioare istoria acestui loc sfânt, asemenea celor care odinioară, în numele unui dumnezeu creat după chipul lor crud, au ucis preoți, au violat pe cele ce slujeau aici și au pângărit locul în ropotul cailor lor. Ei care până atunci se rugau în corturi, iată-i acum batjocorind splendoarea Bizanțului.

   Asta în timp ce Occidentul își închide Catedralele și bisericile și, dacă nu le vinde pe post de restaurante și hoteluri, le transformă în muzee prăfuite. Faptul că întreaga lume occidentală creștină a tăcut la această declarație de război, venită din partea musulmanilor, la adresa creștinătății întregi arată decadența unor oameni care prea multă vreme au trăit departe de Dumnezeu.

   Însă, nici măcar asta nu ar trebui să ne mire. Să nu uităm care este adevăratul motiv al căderii orașului sfânt de odinioară și cine sunt cei care cu secole în urmă au contribuit la aceasta. Să nu uităm cum, cu zâmbetul pe buze, cei care acum își vând catedralele, acum câteva secole bune, o prădau pe aceasta. Ei, care se numesc astăzi creștini și promovează o falsă toleranță, pentru care cad astăzi ca muștele leșinate, cei care ar fi în stare să intre râzând într-o biserică ortodoxă. O Biserică prea îngrețoșată poate de păcatul apostaziei lor.
Motivul pentru care astăzi musulmanii au transformat Catedrala Sfânta Sofia în moschee este același ca cel al căderii ei de acum câteva secole. Apostazia, lăcomia și individualismul occidentului al cărui miraj încă fură inimile multora dintre cei care au crescut cu inima neadăpată de rodul euharistic al unei Liturghii în care este invocat Duhul Sfânt și adevărul statornicit prin învățătura Scripturii și a Sfinților Părinți.
Căderea de astăzi a Constantinopolului este aceeași ca și căderea Constantinopolului de atunci. Nădejdea într-o Biserică în care Duhul Sfânt nu mai este rugat să prefigureze și să transforme nimic. Nu-i de mirare că Dumnezeu a preferat să se retragă smerit din catedralele acelora, asemenea lui Hristos la părăsirea ținutului gadarenilor de altădată. Însă, iată, acum un nou semn care odinioară ar fi ridicat pe adevărații creștini la jertfă, dar care astăzi trece nebăgat în seamă de oștenii acelei Biserici, care acum aproape un mileniu porneau cu vase de război spre Constantinopol. Astăzi, când măreața Catedrală a devenit săracă după ce a fost deja prădată atât din apus, cât și din răsărit, vreme de secole, nu mai prezintă interes în a fi salvată. Dacă atunci, la porunca conducătorului unei Biserici sărăcită de Duh, porneau vase goale spre a se întoarce pline, iată, că astăzi, când nu mai este nimic de prădat, toți își expun părerile de rău însă nimeni nu mai începe vreo cruciadă. Și nu se cere o cruciadă armată. O cruciadă a sângelui. Ci o cruciadă a Duhului și a rugăciunii capabile să zdrobească orice capiște idolească. Pentru că tot cel ce nu aduce slujbă lui Dumnezeu Celui întreit în Persoane și unic în Ființa Sa cea dumnezeiască este un slujitor la idoli. Tot cel ce știrbește din dogma Preasfintei Treimi nu se poate numi slujitor al adevărului. Fie că o știe, fie că nu. Cel ce crede că el nu slujește lui Dumnezeu, îi slujește de fapt lui Mamona, acel dumnezeu al minciunii, al coruptibilității și al egoismului.
Încă o dată, astăzi omenirea a căzut testul credincioșiei sale. Cei care au pretenția de a se numi Noua Romă, de asemenea l-au vândut pe Hristos celor care nu-L cunosc. Sfânta Sofia, Catedrala Înțelepciunii ne-a dezgolit fețele multora astăzi. Rusia cea "credincioasă", dar înțesată de atei a tăcut mâlc. Occidentul asemenea. Românii, cei cărora le lipsesc conducătorii purtători de cruce, de asemenea nu au avut vreun cuvânt de spus. Mulți nici nu au habar de importanța acestei Catedrale, mai ales cei care se îngrețoșează la auzul cuvântului Catedrală. Pentru ei un singur lucru. De câtă jertfelnicie va fi fost oare nevoie din partea creștinilor conduși de Justinian pentru edificarea acestei bijuterii, de neegalat în timpul ei!? Câți au cârtit oare, de au ales să-și dea viața lângă Împăratul lor sub zidurile orașului Sfânt în veacul al XV-lea?

P.s: De acum înainte, să mai poftim vacanțe în Turcia și telenovele turcești...
 
Părintele Daniel Şovăială


Iulian Capsali: O ALTĂ OPINIE

 • 24 Iulie 20
 • 226
   Dumnezeu a luat prima dată Sf. Sofia creștinilor pentru ereziile în care se scufundase ortodoxia vremii după "sinodul" de la Ferrara-Florența (1438-1439). După câțiva ani, Constantinopolul cade. Din mai 1453, nu s-a mai săvârșit o slujbă creștină.

   Aproape 500 de ani, Sf. Sofia devine Marea Moschee Ayasofya.

   A stat aproape 100 de ani ca muzeu după ce dictatura kemalistă ultra-secularistă (progresistă) care a "modernizat" Turcia cu gârbaciul tăindu-i rădăcinile (Ataturk este un Lenin la meridian otoman), a început prigoana musulmanilor și, probabil, ca să primească simpatia Occidentului.

   Era, din multe puncte de vedere, un compromis acceptat de toată lumea, mai puțin de musulmanii majoritari turci.

   Într-un exercițiu pur politicianist, Erdogan, care are un fes ce-i cade pe ochi, redă Ayasofya cultului sunnit.

   Gestul enervează Europa.

   Dar despre care Europă vorbim? Cea în care cad catedrale sub cupa escavatorului, sunt transformate în cluburi sau locuri în care se face skateboard? Ori sunt arse "accidental"?

   Sau la noi, unde după "Colectiv" se arunca cu pietre în catedrala Sf. Trei Ierarhi de la Iași? Sau unde bandele de tefeliști aveau de gând să ia cu asalt Dealul Patriarhiei? Unde presa plină de securiști globaliști incită la ură împotriva Bisericii? În România unde bisericile sunt închise de Sf. Paști din cauza unei false pandemii comandate de OMS, de către politicieni ignari; unde comandantul Arafat cerea delațiune publică prin aprilie contra creștinilor care ar fi amușinat pe la porțile bisericilor? Unde ierarhia apare cu măștile pe față, ca semn de supunere față de Zeul Stat?

   România "creștină" unde nu te poți trata de cancer, dar poți face avorturi fără număr în spitalele de stat, plătite din banii contribuabilului, în plină stare de urgență/alertă, adaugându-se celor peste 22 de milioane de copii sfârtecați în pântecele propriilor mame?

   În fine, va schimba cu ceva modul în care era vizitată catedrala, inclusiv de creștini? Nu. Când nu e slujbă, oricine poate să o viziteze, iar taxa de intrare a fost scoasă.

   Despre modul de manifestare teologico-politică a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol nu comentez pe larg acum, însă ar fi multe de spus și de reproșat. Nu prea se mai înțelege cui slujește aceasta; cu toate bemolurile, e greu să nu-i observi lustrul globalist, care numai pace nu aduce.

   Deci, înainte de a blama zgomotos gestul tâmpit al lui Erdogan, să ne întrebăm cât mai merităm noi, creștinii, ca Dumnezeu să ne redea Sf. Sofia - Înțelepciunea Divină.

(Imaginea din interiorul Catedralei este din perioada când era muzeu)
 
- a scris Iulian Capsali pe un site social


Opriţi-l pe Şişmanian!

 • 23 Iulie 20
 • 1225
   „Tocmai m-a sunat un preot din România (nu-i dau numele şi eparhia), care zilele trecute a avut "un meci" cu ieroschimonahul Ioan Şişmanian (foto) de la Petru Vodă. Acesta, în numele "bătrânului Iustin" pe care-l evoca la tot pasul, făcea lumii cunoscut "testamentul părintelui Iustin" în trei puncte:

1. Mirenii să nu se împărtăşească mai des decât de 4 ori, în cele 4 posturi. Împărtăşirea prea deasă nu mai este o împărtăşire cu Hristos, ci cu Satana.
2. Femeile, în perioada ciclului menstrual şi a oricărei alte scurgeri, indiferent cât de mică şi necontrolată este ea, să nu îndrăznească să intre în biserică sau se atingă de cele sfinte.
3. Orice ortodox care a primit paşaport biometric, card de sănătate sau orice act sau implant cu cip, este vândut satanei.

   Nu e prima dată când aud astfel de inepţii din partea unor talibani din Petru Vodă, dar nu m-am aşteptat ca cele 3 idei de mai sus să fie duse chiar atât de departe.
   Prin această postare nu vreau să judec sau să condamn pe cineva, dar ideal ar fi ca însăşi Mănăstirea Petru Vodă să dezmintă şi să condamne aceste afirmaţii. Până una-alta, sper ca Arhiepiscopia Iaşilor să se autosesizeze, iar ortodocşii români să nu mai bage în seamă astfel de inepţii care nu au fost spuse de părintele Iustin, iar chiar dacă au şi fost spuse, sunt contrare dogmelor şi canoanelor ortodoxe, şi nu pot fi urmate.” - scrie pe un site social părintele Petru Mihail Pruteanu.

Notă site: Din păcate, la Petru Vodă s-a format un „climat” tare dubios de-a lungul timpului, pe alocuri chiar schismatic ... unde diverse persoane, de la mireni la unul ca acesta mai sus menționat, au comportamente, declarații cel puțin dubioase. Vă rog să cercetați bine „duhurile” de unde vin anumite mesaje...ceea ce nu ține de învățătura Bisericii Ortodoxe e clar că nu trebuie aprobat. Astfel de „acrivii” răstălmăcite de Ioan Şişmanian (foto) de la Petru Vodă nu fac nicicum bine Bisericii.
 
Foto credit: Foto captură TVR


Opt creștini sunt uciși în fiecare zi pentru credința lor la nivelul întregii lumi

 • 17 Iulie 20
 • 828
   Opt creștini sunt uciși în fiecare zi pentru credința lor la nivelul întregii lumi, arată statisticile Open Doors, o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, conform basilica.ro

   „Organizația a raportat un număr de peste 260 de milioane de creștini care au fost persecutați în perioada 01 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019 și prezintă 50 de țări în care aceștia s-au confruntat cu cele mai mari riscuri.

   Cifrele publicate (dă clic aici pentru statisticile grafice) pot fi mult mai mici decât realitatea, avertizează Open Doors. Organizația precizează că multe ucideri au loc în secret și nu sunt raportate nicăieri, mai ales în țări închise precum Coreea de Nord și Afganistan sau acolo unde sunt conflicte armate precum Libia și Nigeria.

   Și Marea Britanie a semnalat că persecuțiile creștinilor au ajuns la un nivel apropiat de genocid, iar Bisericile din anumite regiuni ale lumii se află în faţa pericolului de a fi exterminate.” - se arată pe site-ul mai sus menționat.

 
Foto credit: ziarullumina.ro


Conservatorul Andrej Duda câștigă alegerile din Polonia, ce înseamnă asta?

 • 15 Iulie 20
 • 121
   „Dincolo de o victorie clară a conservatorilor, realegerea lui Duda mai înseamnă continuarea politicilor PiS, care pe lângă măsurile de dreapta, continuă să aloce sume considerabile cetățenilor, crescându-le constant nivelul de trai. Deocamdată, Polonia a fost ferită de constituirea unei pături pro-sărăcie și subdezvoltare precum cea din România.

   Apoi, se mai poate vorbi despre limitarea accesului capitalului străin în presa autohtonă. Andrej Duda sprijină independența instituțiilor precum Justiția sau media de ingerințele politice, în special a ingerințelor străine.

   Nu în ultimul rând, victoria lui Duda înseamnă continuarea politicilor naționale și limitarea ingerințelor celor de la Bruxelles în chestiunile poloneze. Altfel spus, victoria lui Duda este și o importantă victorie a naționalismului și suveranismului european.

   Prezența lui Duda în fruntea statului mai înseamnă și continuarea politicilor pro-familie, prin stimularea veniturilor familiilor cu câte 110 euro / lună / copil, asemeni politicilor din Ungaria care încearcă să prevină declinul demografic.

   Victoria lui Andrej Duda mai înseamnă că președintele nu se va opune eliminării ideologiilor LGBT din școli, dimpotrivă! În prezent, alternativa poloneză la educația homosexuală din alte părți o reprezintă educația în spiritul valorilor familiei.

   Rămâne de văzut care va fi poziția Poloniei și în cazul fondurilor UE pe care Comisia încearcă să le impună statelor naționale, cu o scadență în 30 de ani, însă condiționând cheltuirea acestora de acceptarea unei agende „liberale” în consonanță cu EU Green Deal, ceea ce ar duce nu doar la distrugerea întregii economii, a lanțurilor de aprovizionare, a importurilor și exporturilor, dar și la o expunere a statului la pretențiile corporațiilor și organismelor financiare care furnizează banii prin mijlocirea UE.

   Și, desigur, rămâne pe tapet și chestiunea americană. Andrej Duda a fost primit la Casa Albă fix înaintea primului tur, iar realegerea sa cimentează relațiile cu Donald Trump. Acest lucru nu este însă pe placul Germaniei, cum nu este nici în topul preferințelor Comisiei Europene, mai ales în condițiile în care contingente de militari americani urmează să părăsească Germania în favoarea Poloniei, iar conlucrarea din industria energetică și schimburile comerciale dintre Polonia și Statele Unite continuă să fie înfloritoare.” - scrie qmagazine.ro.
 


Articolul lunii
Retele Sociale
 • Facebook
 • Google+
 • Twitter
 • Comentarii
 • Apreciate
 • Vizualizari
Citate Ortodoxe