20 Octombrie 20

Statul roagă Biserica Ortodoxă să cumpere laptopuri și tablete copiilor pentru școală

   Da, ați citit bine. După ce nu ne-a lăsat să mergem la prohodul Domnului la Biserică, după ce Iohannis NU a fost de acord cu implicarea forțelor de ordine în distribuirea luminii Învierii de la Ierusalim, după ce statul NU ne-a lăsat să mergem la Învierea Domnului în Biserică sau în afara ei, și nici acum nu ne lasă să mergem la Biserică, batjocorindu-ne în fel și chip....ăștia mici de la guvern au pretenția ca Biserica să cumpere în locul STATULUI (adica ăla unde dăm noi aproape jumătate din salariu) tablete și laptopuri elevilor. Cât tupeu să aibă ăștia? Doamnei ministrese, Monica Anisie (foto) îi recomand să mai treacă pe la Biserică ... a, stai că nici ea nu are voie, sau are, nu de alta, dar am văzut că drepturile profesorilor/legea are voie să le încalce. - vezi: Într-o țară normală cineva „important” i-ar fi cerut demisia imediat acestei „ministrese”
   „Ministrul Educației, apel la mila Bisericii - Într-o scrisoare trimisă pe 23 aprilie 2020, adică la doar zi distanță după ce a emis controversatul ordin prin care părinții erau obligați să ia măsurile necesare pentru a asigura accesul copiilor, Anisie îl invita pe Patriarhul Daniel să se alăture unei campanii de donare de laptopuri, tablete pentru elevii care nu au așa ceva. Mesajul semnat de ministrul Educaţiei insistă pe legătura dintre şcoală şi biserică: „de-a lungul istoriei, bisericile au fost şcoală pentru mulţi”, „drept dovadă că Şcoala s-a născut în Biserică, venerabilul Episcop Melchisedec al Romanului (…) a fost ministru al Cultelor în Guvernul Mihail Kogălniceanu”. - informează libertatea.ro. Deci cum, până acum noi aștia, creștinii, ortodocșii eram retrograzi iar acum suntem buni de plată sau cum? Cât să mai aibă ortodocșii bani pentru donațiile care ar trebui să acopere găurile imense din economia țării lăsate de voi, trădători care conduceți țara??
   Biserica primește taxele enorme din salariul cetățenilor? Oare nu statul?Rugămintea Ministerului Educației o văd venită așa, de parcă Biserica până acum nu s-ar fi implicat în ajutorarea copiilor, familiilor sarace. Biserica spre deosebire de stat, este perfect conștientă că până la tablete și laptopuri, copii, oamenii, familiile din România MOR DE FOAME, nu au de nici unele, unii nici curent nu au în casă, deci despre ce vorbim aici?? Chiar părintele Vasile Antonie Tămaş atrage atenția către astfel de aspecte cât se poate de reale, vezi articolul nostru „Învățământul online și tablete pentru elevi. Alo? Copiii ăștia nu au pâine pe masă, nu au curent, nu au haine, nu au nimic!
   Biserica, așa batjocorită, atacată constant, PRIGONITĂ de toate nulitățile, face eforturi să cumpere copiilor cele necesare. Prin implicarea directă a centrelor eparhiale, protopopiatelor, parohiilor și mănăstirilor din cuprinsul Patriarhiei Române, în perioada 28 aprilie – 4 mai 2020, a fost oferit un ajutor financiar și material în cuantum de încă 2.273.189 lei.
   „Rezultatul ajutorului oferit până în prezent la nivelul întregii Patriarhii, în cuantum de 17.149.663 lei, reflectă puternica solidaritate a clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, precum și capacitatea  de mobilizare a acestora de a-i ajuta pe oamenii aflați în necazuri și suferințe.” - conform mitropolia-ardealului.ro.
   Arhiepiscopia Sibiului anunță că astăzi a avut loc o ședinţă online cu protopopii din Arhiepiscopie, astfel ca Biserica să vină în ajutorul statului cu donații pentru cumpărarea de tablete și laptopuri pentru elevii mai săraci.
   „În cadrul şedinţei online s-a discutat în primul rând despre implicarea protopopiatelor şi parohiilor din Arhiepiscopia Sibiului în ajutorarea elevilor din familii cu posibilităţi materiale reduse prin achiziţionarea de tablete sau laptopuri atât de necesare în situaţia actuală, când criza provocată de pandemia cu noul tip de coronavirus a obligat autorităţile să închidă şcolile pentru a preveni infectarea copiilor şi cadrelor didactice. Întrucât cursurile vor continua doar în mediul online, iar mulţi elevi nu au posibilitatea să acceseze cursurile, Patriarhia Română a decis să vină în sprijinul acestor elevi şi a îndemnat centrele eparhiale să vină în întâmpinarea acestor nevoi materiale prin donarea tabletelor sau laptopurilor necesare. IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe protopopi să discute cu preoţii din parohii posibilitatea ca în comunităţi să se organizeze acţiuni de ajutorare a elevilor din familii defavorizate pentru ca aceştia să poată continua cursurile în mediul online. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a făcut un apel recent către Patriarhia Română pentru ajutorarea elevilor din familii sărace, iar centrele eparhiale sunt îndemnate acum să răspundă acestor nevoi din comunităţi.” - informează mitropolia-ardealului.ro.

   Concluzia mea, atunci când de la Biserică se pot „trage” ceva foloase...e bună, când Biserica ne spune că nu e bine cu păcatul, cu furtul, cu minciuna, cu trădarea....nu e bine, o atacăm - cam astă e mesajul majorității dintre cei care ne conduc țara!

   Aștept ca Iohannis să iasă public și să MULȚUMEASCĂ BISERICII pentru implicarea ei în ajutorarea românilor în nevoie!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe