08 August 22

STATUL lui Iohannis închide site-uri, dar partidul AUR nu are voie să facă o listă cu site-uri toxice

Să ne amintim cum STATUL prin ANCOM a închis 15 site-uri pe bază de fake news în perioada mai 2020. Decizie semnată pe atunci de Sorin Grindeanu. Atunci, printre altele, a fost închis și site-ul schismatic „Ortodox Info”, măsură pe care www.deinteres.ro a condamnat-o.

Care a fost efectul închiderii acestor site-uri?

Fix opusul la ce dorea statul. Conform romania.europalibera.org, „deciziile de închidere a acestor site-uri marginale au avut imediat cel puțin două efecte perverse neașteptate:

1) unele din aceste publicații digitale s-au redeschis imediat, folosind un nume apropiat

2) numărul cititorilor a crescut de mai bine de cinci -șase ori pentru fiecare. În plus, informațiile au continuat să apară pe rețelele sociale, unde, după cum ne-a explicat Nicolae Țibrigan, cercetător la Institutul de Relații Internaționale al Academiei Române și la Laboratorul pentru analiza războiului informațional și comunicare strategică (LARICS).” - a publicat site-ul mai sus menționat.

Revenind la problema actuală lansată de partidul AUR, aceea de a prezenta site-urile toxice din România, de parcă noi, cei de aproape site-ului deinteres.ro nu le-am cunoaște ... partidul AUR este atacat în presă pentru acest fapt.

Statul reacționează de această dată contra partidul AUR prin CNA. Conform jurnalistului și teologului Cornelius Florin, aceștia au declarat că „acest tip de atac politic la adresa presei este o încercare de intimidare a jurnaliștilor”!!!

„Consiliul Național al Audiovizualului a emis un comunicat prin care a transmis un răspuns în legătură cu demersul partidului Alianța pentru Unirea Romanilor - A.U.R., anume îndemnul public formulat pentru realizarea unui top al celor mai „toxice organe de presa”. Prin acest îndemn s-au făcut nominalizări ale unor posturi de televiziune sau radio care se presupun a fi posturi media cu caracter "toxic"
"Membrii CNA consideră ca acest tip de atac politic la adresa presei este o încercare de intimidare a jurnaliștilor și o subminare a angajamentelor statului român în privința libertății mass-media, ca parte a parcursului european al României și un atac la adresa valorilor democrației." - transmite CNA.

Membrii Consiliului National al Audiovizualului vor să prevină astfel de "derapaje" (conform CNA)

"În aceasta cauză, Consiliul National al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale, sesizează comisiile de specialitate ale Parlamentului si face apel la aplicarea mecanismelor interne ale acestuia, astfel încât asemenea derapaje să fie prevenite. În acest sens, menționăm prevederile legale din Legea audiovizualului nr. 504 din 2002, privind protecția jurnaliștilor :

Art. 8.
(1) Autoritățile publice abilitate asigură, la cerere :
a) protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice ori să restrângă în mod efectiv libera exercitare a profesiei lor ;
b) protecția sediilor și a localurilor radiodifuzorilor, în cazul în care acestea sunt supuse unor amenințări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfășurare a activității lor.
(2) Protecția jurnaliștilor și a sediilor sau a localurilor radiodifuzorilor, în condițiile alin. (1), nu trebuie să devină pretext pentru a împiedica sau a restrânge libera exercitare a profesiunii ori a activității acestora." - menționează CNA în comunicatul de presă.” - a scris jurnalistul pe un site social.

Deci cum, STATUL lui Iohannis are voie să închidă 15 site-uri pentru că nu îi convine lui ce publică acestea, iar partidul AUR nu are voie să creeze o listă cu site-uri toxice din România? Dacă ăsta nu e comunism ...

Sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe