23 Ianuarie 21

Starețul Efrem Vatopedinul despre Patriarhul Daniel: Este o BINECUVÂNTARE că a fost ales acest om Patriah

    „Nu este prima oară când am o legătura cu iubitul meu popor ortodox român, şi mai ales acuma,  când avem binecuvântarea oficială a Preafericitului Patriarh Daniel. Pe care l-am întâlnit acum un an, am vorbit destulă vreme,  şi am văzut dragostea Preafericirii sale pentru Biserică, pentru întreaga Ortodoxie.
Durerea pentru poporul său, şi cred că această mare străduinţă şi osteneală pe care o face pentru a se zidi acest mare lăcaş, această mare biserică, este o lucrare foarte însemnată a Patriarhului.
    Şi interesul său pentru a avea o importanţă din ce în ce mai mare canalul de televiziune şi de radio al Bisericii.  Şi acum propăşirea acestor mijloace de comunicare modernă, ale Bisericii,  arată dorul său de a fi ajutat poporul său pentru al găsi pe Dumnezeu. 
    Este o BINECUVÂNTARE că a fost ales acest om Patriah, pentru că greutatea personalităţii sale, dă o strălucire şi o poziţie sănătoasă Bisericii,  pentru că fraţii mei, o ţară poate să se ostenească în plan politic, să facă ceea ce poate. Însă, comoara poporului vostru, şi mă refer la poporul nostru şi la poporul dumneavoastră,  care suntem popoare ortodocxe, este ORTODOXIA noastră!
   Şi atunci când avem păstori care cu adevărat împodobesc Ortodoxia şi o promovează într-un chip adevărat,  noi ne bucurăm şi îl slăvim pe Dumnezeu. 
  De aceea,  Părintelui Patriarh Daniel căruia îi cer binecuvântarea şi îi pun metanie, este acest om care împodobeşte Biserica Ortodoxă şi vrea să dea mărturie adevărată lui Iisus Hristos!
   De aceea noi ne rugăm cu smerenie la  fiecare Sfântă Liturghie,  îl pomenim, şi cu smerenie cerem întărirea şi luminarea sa de sus!” - Starețul Efrem Vatopedinul
 
Sursă: Iulian Mazilu, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe