14 August 22

SPRE FUNDUL SACULUI

Modificările aduse recent regulamentului de organizare și funcționare prin care se reglementează activitatea unităților școlare este o condamnare definitivă la retard indus și legea junglei, fizic și altfel.
Mi-e milă de copiii voștri, dar sper ca toate cadrele didactice de calitate să părăsească în bloc secția psihiatrică în care se transformă învățământul.
Toate au o limită și e în interesul tuturor ca inepțiile progresiste să își dea măsura imbecilității cât mai repede, ca din praful care va rezulta să se poată ridica doar cei care înțeleg că lipsa efortului este echivalentă cu lipsa performanței, că lipsa ierarhiilor este echivalentă cu lipsa performanței, că lipsa disciplinei este echivalentă cu lipsa civilizației, dar și cu lipsa performanței. Și că lipsa performanței mascată prin note/calificative de uniformizare nu face ca în practică domeniile de aplicabilitate să se simplifice în directă proporție cu cretinizarea generală intenționată la nivel decizional și inevitabilă la nivel de beneficiari ai educației. Dimpotrivă, complexitatea tot mai mare a lumii în care trăim ar necesita exact opusul, creșterea exigențelor și strictețea ierarhiilor meritocratice, lărgirea bazei de selecție pentru formarea de profesioniști și nu îngustarea ei la nivelul elevilor/studenților proveniți din tot mai puține familii conștiente de necesitatea performanței și capabile să o susțină financiar pe cont propriu.

Autor: Anca Radu, Facebook. / Foto: ziare.com
Taguri: spre, FUNDUL, SACULUI
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe