08 August 22

SOLUȚIA ESTE SIMPLĂ ȘI UNICĂ

Orice fel de probleme identificați în societate, ele au aceeași rezolvare de fond: EDUCAȚIA, cu cele două componente, PERFORMANȚA ȘI MORALA.
Așadar, dragii mei, când veți vedea învățământul revenit la principiile corecte, organice, nebirocratice, necorporatiste, atunci să mai îndrăzniți să sperați la mai bine.
Concret, când copiii voștri vor învăța NEBUNEȘTE pentru un ȘAPTE meritocratic și când miorlăiturile voastre despre cum se surmenează îngerașii învățând vor fi ignorate complet, radical, cu dezgustul cuvenit în raport cu un părinte iresponsabil, care crede că pe lumea asta se poate trăi fără efort sau că toți elevii trebuie să primească 10, când cadrele didactice vor fi evaluate dupa rezultatele cu elevii, verificabile concret, nu scriptic, atunci să mai sperați la mai bine. Când anul școlar va avea trei trimestre și sâmbăta va fi lucrătoare, când evaluările vor fi la sânge, când minciuna, neasumarea, incorectitudinea și nesimțirea vor fi taxate pe măsură, atunci să mai sperați la mai bine. Când îngerașul vostru care are o mână extraordinară ca faianțar nu va mai fi împins să obțină cum-necum diplomă de doctor în te miri ce științe înalte, parazitând societatea într-un domeniu cu care nu are nicio treabă, ci va pune faianța aia de să-l pomenească zeci de generații de-aici încolo cu admirație, atunci să mai sperați la mai bine. Când doctoratul va însemna o încununare a unor sclipiri extraordinare într-un anumit domeniu, care se întâmplă o dată la nu știu câți zeci de ani, atunci să mai sperați la mai bine.
Până atunci, câtă vreme orice toantă este doctor în dracu’ știe ce, deși nici gramatica de clasa a V-a nu s-a lipit de ea, câtă vreme în fostele școli de renume predomină posesorii de diplome de participare, pentru că au acumulat “puncte” la evaluarea corporatistă, câtă vreme îngerașu’ vostru trebuie să se comporte ca un descreierat sub titlu de “exprimare a personalității”, puținii elevi care mai vor să învețe neavând niciun drept în fața lui, câtă vreme vom “coborî ștacheta în mod inteligent” la evaluările naționale, cum se exprimă Cîmpeanu, câtă vreme mai vedeți teste grilă în loc de subiecte care presupun elaborarea unor răspunsuri ample, puteți să vă iluzionați cât poftiți — fără efort și rigoare morală rezultă numai și numai cretini lipsiți de caracter, mereu și peste tot cretini lipsiți de caracter, invariabil cretini lipsiți de caracter, submediocritate generalizată și întreținută prin predominanța cretinilor lipsiți de caracter.
Învățați-vă copiii să muncească nebunește, intelectual sau nu, și atunci când nu pot ține pasul cu cei performanți, să se dea la o parte, nu să încerce să-i elimine pe ceilalți. Oamenii care nu știu să facă ceva foarte bine vor fi mereu invidioși, răi, incorecți — atunci când fiecare își găsește locul pe lumea asta funcție de datul său natural, nu mai are nici timpul, nici atracția, nici motivația pentru găinării gratuite, care cumulate dau o catastrofă de amploarea progresismului psihiatric pe care îl vedeți astăzi.

Autor: Anca Radu, Facebook. / Foto: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe