19 Aprilie 21

Șoferița care a omorât două fete a fost lăsată liberă.

Acum câteva zile vă spuneam că ceva nu se leagă în ceea ce privește accidentul petrecut în zona Andronache. Pai chiar nu se leagă și mai apar și aceste informații: 

1. "Potrivit purtătorului de cuvânt al parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 2, motivul (pentru care a fost lăsată în stare de libertate n.r.) a fost că femeia era bătută și în stare de șoc. "

2. "Anchetatorii nu au putut-o testa cu fiola pentru că femeia are probleme medicale, însă i-au luat sânge și așteaptă rezultatul de la IML." 
Băi las-o! Pe bune?? Nu știam că dacă o persoană vinovată de un accident din care rezultă decesul a două persoane poate fi lăsată în libertate pentru că este în stare de șoc. Da, nu sunt de acord cu violența la care s-a recurs din partea martorilor imediat după accident. Dar să spui că ai lăsat-o liberă pentru că .... "a fost că femeia era bătută și în stare de șoc.". 

A doua afirmație șocantă este aceea că nu au putut-o testa cu fiola pentru că... "că femeia are probleme medicale". Asta deja pare un fel de "nu o testăm cu fiola aici de față cu toți dar lasă că recoltăm probe de sânge că ies analizele cum vrem" . Cam așa ceva reiese din această afirmație. Cine este șofer știe foarte bine că în cazul unui accident este testat cu aparatul etilotest. De regulă testarea nu se face când șoferul este "prea mort de beat (cum spune românul" sau în cazul în care șoferul refuză această procedură dar acest refuz se consemnează în procesul verbal. Și totuși până în ziua de astăzi tot nu s-a aflat dacă femeia a consumat sau nu alcool. Știu că o să mă repet dar spun din nou acest lucru : când un preot a fost implicat într-un accident rutier acum câțiva ani dar din care nu a rezultat vreun deces, toată țara știa până la ora 19:00 ce alcoolemie a avut vinovatul. TOATĂ ȚARA ȘTIA CĂ ȘOFERUL CONSUMASE ALCOOL. Acum nu mai știe nimeni nimic. Doar unele surse spun așa mai printre buze că "femeia avea o alcoolemie de 0,6 g/l în sânge, dar este vorba despre probe prelevate la trei ore de la producerea accidentului. " . După trei ore???? Dar ce au făcut în astea trei ore? Au făcut turul Bucureștiului? Au făcut turul muzeelor din București? Au stat în trafic de la Andronache până la Spitalul Pantelimon?? Era aglomerat pe Șoseaua Fundeni? Ce au făcut trei ore? Păi dacă după trei ore se presupune că a avut 0,6g/l înseamnă că la momentul accidentului a avut aproape 1,0 g/l, dacă nu chiar peste. Și uite așa în câteva zile accidentul se va face uitat. În România nu contează ce legi încalci atâta vreme cât contează cine ești.
 
Text: Jurnalistul Cornelius Florin / sursă captură foto: TVR1
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe