21 Aprilie 21

Smiley: „Cred în Dumnezeu și cred că fericirea nu poate să existe decât dacă există și credință”

„Prima oară când am fost în Muntele Athos am stat la schitul Prodromu – locul în care am stat de fiecare dată atunci când am mers în Sfântul Munte – și pot să spun că, în momentul în care am plecat, am simțit că parcă mi-a luat cineva ceva de preț. Adică în momentul în care am plecat, am simțit ce mi-a dat locul ăla. 
Am văzut că sunt o grămadă de oameni care se caută pe sine: merg, fac înconjurul lumii, merg prin țări uitate de nici nu știi pe unde sunt. 
Cred că drumul spre Dumnezeu e în interiorul tău, povatuit de duhovnicul tau […]. 
În momentul în care te duci în Athos, știi la ce să te aștepți: la introspecție, liniște, te trezești la 3.00 noaptea să te duci la slujbă... Este fantastic să te duci dimineața la 3.00 la slujbă, când în biserică sunt doar lumânările aprinse și e un semi-întuneric, așa... e foarte interesantă experiența și, cumva, ai timp să stai tu cu tine, ai timp să te îndepărtezi de lumea asta gălăgioasă. Ăsta cred că e punctul de plecare.
Mă rog în fiecare zi la Dumnezeu și mulțumesc în fiecare zi pentru ceea ce am si cred că oricine petrece câteva zile în Muntele Athos iese alt om de acolo și orice bărbat care este drept și sincer cu el însuși și caută pacea sufletului ar trebui ca măcar de curiozitate să pășească în Muntele Athos pentru a duce câteva zile viața de acolo. E un loc sfant si unic pe pământ.”
 
Sursă: doxologia.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe