23 Ianuarie 22

Slujbă arhierească la Manastirea „Peștera Sfântului Andrei”

În timp ce dușmanii Bisericii râd de creștini că merg să cinstească Sfintele Moaște, că merg la Biserică și așa mai departe, astăzi foarte, foarte mulți oameni au venit la slujba ierarhului lui Hristos, IPS Teodosie pentru a se întâlni tainic cu Sfântul creștinător al Dacilor, al nostru, Sfântul Apostol Andrei.
Este de menționat că sute, mii de mașini, de oameni au venit la o peșteră goală, așa se vede la prima vedere, dar nu este așa. Peștera Sfântului Apostol Andrei este plină de dragostea Bisericii, de rugăciunile creștinilor pentru mijlocirea la Domnul din partea Sfântului Andrei, este plină de sudoarea în rugăciune a ierarhului Teodosie, ierarh ajuns la o vârstă destul de înaintată dar mereu tânăr și drept în fața dușmanilor Bisericii.

„La Peștera Sf. Andrei apostolul a predicat cuvântul lui Iisus Hristos, a botezat, a sfințit arhierei, preoți și diaconi, rânduindu-i pe aceștia în cetăți și localități. Tot aici s-au oficiat slujbe, fapt ce a determinat, în timp, pe mulți trăitori de viață creștină să vină aici și chiar să viețuiască pe acest loc sfânt, prin aceasta făcând să ia ființă viața monahală pe pământul nostru, după modelul de trăire a marilor pustnici din care s-au adăpat călugării sciți, Sf. Gherman, Sf. Ioan Casian și multi alții până în zilele noastre.” - a spus IPS Teodosie în predică.

Sursă foto: Mara Negulescu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe