26 Mai 22

SINGURA instituție din ROMÂNIA care mai luptă pentru cultura românească este Biserica Ortodoxă Română.

După ce am văzut ce volum de poezii a primit premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum, acordat de Memorialul Ipotesti Centrul National de Studii "Mihai Eminescu" , chiar realizez că singura dar SINGURA instituție din ROMÂNIA care mai luptă pentru cultura românească este Biserica Ortodoxă Română.
La Arhiepiscopia Tomisului s-a organizat un eveniment cu totul deosebit . Cu siguranță au mai fost și alte eprahii care au organizat evenimente cu această ocazie. În Patriarhia Română s-au săvârșit slujbe pentru marele poet național Mihai Eminescu. De restul nici nu am ce să spun. Nu am în vocabular cuvintele necesare pentru a descrie mizeria din lumea asta.
Bineînțeles, filmarea a fost ștearsă de pe pagina Memorialul Ipotești Centrul Național de Studii "Mihai Eminescu", chiar de către administratorii paginii. Conform celor menționate de ei "Recitarea unei poezii care include și cuvinte sau expresii licențioase este alegerea exclusivă a poetului/poetei. "
Păi domnilor sau doamnelor.....dacă nu se pot difuza imagini cu un limbaj licențios, înseamnă că acest conținut nu este DEMN pentru un asemenea eveniment! Nu este clar? Dacă chiar voi ați șters filmarea, nu vă este clar că nu va reprezintă? Ați spus că nu încurajați acest demers. L-ați încurajat deja. Precedentul este deja creat. Anul viitor vor fi volume cu organele genitale.  
Ați făcut de râs poezia și cultura românească

Autor: Jurnalistul și teologul Cornelius Florin.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe