02 Decembrie 20

„Și a apărut pandemia.. Și s-au închis bisericile.. Și a triumfat minciuna.. Și vor mai urma multe alte rele..”

   La început a fost Cuvântul. Toate prin El s-au făcut. Și a lucrat Cuvântul timp de șase zile dumnezeiești. Tatăl poruncea, El împlinea, Duhul Sfânt desăvârșea.. Și în a șasea zi l-a făcut pe om. L-a făcut după ce S-au sfătuit între Ei Tatăl, Cuvântul și Duhul Sfânt: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră". Și l-a făcut Cuvântul pe Adam.. La început omul era mare, era superb, era.. perfect! Dar s-a îndepărtat de Dumnezeu și nu s-a mai văzut în el pecetea lui Dumnezeu.. Și s-a urâțit. Mai târziu însă Tatăl L-a trimis pe Cuvântul, adică pe Fiul Său, pe pământ, ca să-i redea omului cel urât frumusețea cea dintâi.. Și Fiul a devenit om și S-a numit Iisus Hristos. Ca să-l facă din nou frumos pe om, El, Omul Hristos, S-a dat pe Sine Însuși exemplu: "Să vă iubiți unii pe alții, precum Eu v-am iubit pe voi.. Învățați de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima.." Și i-a învățat pe oameni cum să redevină frumoși ca Adam, strămoșul lor pe când trăia în Rai: să trăiască frumos ca El, să-L imite pe El. Iar ca să știe omul că este al lui Hristos, i s-a cerut mai întâi să facă o baie purificatoare, a doua naștere, din apă și din Duh, Botezul.. Și le-a spus Cuvântul întrupat, Iisus Hristos, oamenilor că cei ce-L vor urma pe El vor deveni fiii lui Dumnezeu. Astfel Hristos i-a ridicat pe oameni la o slavă mai mare decât cea a strămoșului lor în Rai.
   Două mii de ani oamenii au trăit frumos. Nu toți, ci o bună parte dintre ei. Și au fost fiii lui Dumnezeu. Și mureau, iar murind plecau la odihnă, la Tatăl lor. Dar după cele două mii de ani vrăjmașii nevăzuți ai oamenilor s-au hotărât să le fure slava de fii ai lui Dumnezeu și locurile din Rai. Și au început să-i mintă și să-i înșele. Și i-au ridicat pe oameni împotriva lui Dumnezeu, Tatăl lor!.. Iar Dumnezeu S-a supărat și a tăcut. S-a retras într-un colț al cerului și i-a lăsat pe oameni să trăiască după regulile lor.. Și oamenii au început să se distrugă singuri. Au pierdut frumusețea dăruită lor de Hristos Cuvântul.. Și a apărut pandemia.. Și s-au închis bisericile.. Și a triumfat minciuna.. Și vor mai urma multe alte rele..
   Fii ai lui Dumnezeu, întoarceți-vă repede la Tatăl vostru, dacă nu, va fi foarte greu.. Strigați la Hristos Cuvântul să vă apere de slugile vrăjmașilor omenirii.. Dumnezeu să ne păzească pe toți.. Amin. Preotul Sorin Croitoru
 
Foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe