04 Februarie 23

Sfântul Spiridon și șunca de porc ...

Sfântul Spiridon ţinea cu acrivie şi cu multă evlavie toate rânduielile bisericeşti, printre care şi porunca postului.
Odată, în timpul Postului Mare, un călător sărman a bătut la uşa lui cerând găzduire. Sfântul l-a primit cu multă dragoste pe acel necunoscut şi a îndemnat-o pe fiica lui să-i slujească. I-a zis ca, după ce-i va spăla picioarele, să-i pună o masă îmbelşugată cu de toate. Fiica lui însă, cum era şi firesc, a rămas uimită la acest îndemn al tatălui ei, căci nu-i putea oferi străinului nici măcar mâncare de post, fiindcă nu aveau de nici unele. Atunci tatăl ei i-a poruncit să pună pe masă şunca de porc, pe care o  păstrau pentru anumite ocazii din perioada iernii. Acest îndemn al Sfântului se sprijinea pe credinţa lui că primirea de străini, ca o manifestare practică a dragostei, este mai înaltă decât postul, care este o nevoinţă, iar nu un scop sau, cu alte cuvinte, este un mijloc ce ne povăţuieşte la scop.
Călătorul a rămas uimit de această călduroasă şi neprefăcută primire. Ştia că se află în casa episcopului locului aceluia şi că era vreme de post, de aceea masa cu şuncă de porc pusă înainte era de neînţeles. Şi pentru ca să excludă orice interpretare greşită, cum că episcopul ar crede că este închinător la idoli, a spus fără ocolişuri că este creştin şi că ţine şi el poruncile dreptei Credinţe privitoare la post.
Atunci Sfântul, voind să-l slobozească pe străin de sentimentul vinovăţiei, a început şi el să mănânce din toate ce erau puse pe masa aceea a dragostei, zicând:
− Toate sunt curate celor curaţi, a spus dumnezeiescul Cuvânt.

Extras din Păstorul cel bun- Viaţa și minunile Sfântului Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni – Arhim. Antonios Pakalidis, Editura Evanghelismos. / Sursă foto: Părintele Teodor Ciurariu, Facebook

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe