22 Octombrie 20

SFÂNTA CUVIOASA PARASCHIVA, SFÂNTA CARE TE SCOALĂ ȘI DIN MOARTE !

- SFÂNTA CUVIOASA PARASCHIVA, SFÂNTA CARE TE SCOALĂ ȘI DIN MOARTE !
- O minune netăgăduită, petrecută la noi în Iași, la moaștele Sfintei Parascheva, pentru credința unui bunic foarte evlavios.
- Povestește doamna Eugenia, noră acestui bunic credincios:
- Îmi amintesc de tatăl meu, care după 18 luni de spitalizare din cauza cancerului de ficat, a ajuns în moarte clinică.
- Familia mea a fost chemată să-l ia acasă de urgenţă, cu câteva ceasuri înainte de a ajunge la morgă.
- În timp ce tatăl meu era plâns de toată familia, în salon intră și bunicul meu, socrul tatălui meu, cel aflat între viaţă şi moarte.
- Avea o bucată de vată sfinţită de la Sfânta Cuvioasa Parascheva şi fără să se jeneze de prezenţa doctoriţei, îl mângâie pe tatăl meu, ginerele lui, punându-i vata în buzunarul pijamalei, după ce ia șters toată fața bolnavă și obosită, spunându-i:
- Auzi, mă ginere, te vei face bine şi te aştept
pe 8 septembrie la onomastica lui soacră-ta. 
- Înainte de acest gest de credință, m-a mustrat, fiindcă am cheltuit atâta avere1 pe medicamente, uitând-o pe Sfânta Parascheva, CARE TE POATE SCULA ȘI DIN MORȚI !
- Apoi bunicul ne-a certat pe toţi, non-verbal, cu degetul arătător, după care ne-a iertat cu o invitaţie pe 8 septembrie, a ieșit din salon şi s-a grăbit la gara, să nu piardă trenul spre casă.
- Uluiţi de gesturile făcute, de cuvintele şi mai ales de credinţa bunicului, toţi am meditat la faptul că bătrânului i s-a întâmplat ceva, sau doar a spus așa pentru încurajarea tatei și a noastră.
- Brusc, din pat s-a auzit o voce slabă: 
- Mi-e sete!
- Era vocea tatălui meu! 
- Doamna doctor ne-a îndemnat să-i dăm orice va cere, oricare ar fi ultima dorinţă a bătrânului, dar nu mă mai întrerupeţi, căci dânsa scria la birou biletul de externare.
- Toţi eram speriaţi pentru că se ştia de ultima lună de citostatice, că abdomenul lui era putred, avea chipul cadaveric, îmbrăcat în piele, ca o foiță subțire.
- I-am dat să bea puțină apă, apoi a cerut să mănânce și să se plimbe în aier curat.
- După 5-6 minute, când eram în uşă, doamna doctor, care terminase biletul de externare ultimul cuvânt fiind: agravant nu va trăi, a sărit deodată speriată, întrebându-ne; 
- Ce aţi făcut ?
- Cum l-aţi luat din pat ? 
- Ce i-ați dat de mâncat?
- Ce i-ați dat de băut?
- Ce a vorbit cu bătrânul acela, ce ia făcut, ce i-a dat în buzunar?
- Nimic! 
Vată sfinţită de la Sfânta Cuvioasă Parascheva, doamna doctor!
- În acel moment, doctorița constată că este vorba de o reală minune dumnezeiască și poruncește ca o propunere rapidă, reluarea tuturor analizelor.
- S- au înștiințat și consultat imediat mai mulți medicii din Iaşi, Bucureşti, Cluj, Timişoara şi au corelat și analizat rezultatele ecografice și compiuterizate, apoi au confirmat că este vorba de o minune.
- Avea timol 2 ca de nou-născut, după care a plecat sănătos acasă din spital și a mai trăit 22 de ani.
- A murit spovedit, împărtăşit, cu lumânarea aprinsă şi cu cei dragi alături de el, la patul de bătrânețe.
- Doamna Eugenia ne spune în finalul acestei evocări a minunii, vorbele marelui arhimandrit Cleopa Ilie de la Sihăstria -Neamțului.
- "Măi frăților, știţi de cât de mari minuni puteți avea parte, dacă aveți credință curată și adevărată față de Sfânta Cuvioase Parascheva?
- Zice proverbul:
- Spune-mi cum ai murit, ca să-ţi spun cum ai trăit”. 
- Acum am realizat, că este de slăvit credinţa puternică și adevărată, în puterea şi dragostea lui Dumnezeu şi a Sfintei Parascheva, pe care o avea bunicul meu, când a aflat că ginerele lui are cancer și este pe moarte.
- "MĂ ! VOI NU ȘTIȚI PUTEREA CUVIOASEI, DACĂ CREZI CURAT, EA TE SCOALĂ ȘI DIN MOARTE" !!!
 
Părintele Calistrat / foto: avereabisericii.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe