30 Iunie 22

Se pare că tot corporația face legislația ... de data asta, asaltul e pe educația românească (sau ce a mai rămas din ea).

Se pare ca tot corporatia face legislatia...de data asta, asaltul e pe educatia romaneasca (sau ce a mai ramas din ea). Desigur, managerii marilor corporatii nu mai dorm noaptea din grija fata de copiii romani (mai ales ii preocupa cum ar putea sa aiba parte de resurse umane ieftine si eficiente - deci, cum sa fie sclavii lor pe viata). Rau am ajuns...si inca nu e fundul prapastiei pentru scoala romaneasca.
"Poate nu știți că școala nu vă mai aparține. Cetățenii României plătesc pentru ea, o susțin din taxe. Dar ce se face în școală, ce se predă, cum se predă, care sunt obiectivele școlii, acestea sunt lucruri asupra cărora cetățenii care plătesc pentru existența sistemului de educație nu mai au mare influență.
Sistemul de educație e susținut financiar de cetățeni și controlat de corporații.
MEC ne anunță cu mândrie că ”reprezentanți ai unor companii și organizații de business care împreună înseamnă peste 50% din PIB-ul României” au stabilit temele-cheie ale învățământului românesc:
”Pentru prima dată în România, societatea civilă și mediul privat, reprezentând peste 50% din PIB-ul României, s-au constituit sub forma unei alianțe, numită „O Voce pentru Educație”. Aceasta s-a format în contextul redactării unui nou proiect de lege a educației (2022). Obiectivul alianței este de a contribui la reformarea reală a sistemului de învățământ.”
Alături de veșnicele oengeuri fantomă, asamblate tot cu fonduri corporate și globale, iată lista corporațiilor și organizațiilor care stabilesc la ce vor fi folosite școlile ținute în spate de cetățenii României:

Organizații federative și fundații din business
Fundația Vodafone Romania
Fundația Orange
Fundația Autonom
Fundația OTP Bank Romania
ACC ICF
Rotary Club Pipera
Camera de Comerț Elveția - România
Netherlands-Romanian Chamber of Commerce
Foreign Investors Council
Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură din România (CCIFER)
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din Romania (CNIPMMR)
British Romanian Chamber of Commerce
ABSL
Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR)
Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS)”
*

Cu alte cuvinte, așa cum s-a întâmplat cu multe din casele vechi, și școala a fost retrocedată unor moștenitori fictivi. Rezultatul va fi o ruină." - Mircea Platon

Desteapta-te Romane, din somnul cel de moarte!

Autor: Andrei Dinca, Facebook / Foto: zf.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe