24 Octombrie 20

Se DESCHID Bisericile, iată declarația lui Ludovic Orban! O declarație cu iz politic?

   Ludovic Orban a declarat, conform evz.ro, că deschiderea bisericilor este în discuție, că se analizează factorii de risc epidemiologic, că aceste analize vor continua și asupra efectelor relaxării de după 15 mai. ”Dar, cel mai probabil, atunci când se va lua decizia deschiderii Bisericilor, slujbele se vor ține în primă fază în aer liber, în curtea bisericilor.
   Deocamdată, în data de 15 mai, în principiu am luat deciziile, relaxarea va fi graduala. Oricum vine vara și se pot organiza în bune condiții în afara bisericicilor, cu respectarea distanței, portul măștii. Vom aştepta două săptămâni – practic vor fi etape de câte două săptămâni – pentru diferitele măsuri de relaxare. Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pe fiecare măsură şi continuăm, evident, şi în funcţie de evoluţia epidemiei”, a spus Orban, informează evz.ro.
   Despre deschiderea Bisericilor, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat pentru Digi24 că „Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România/ Europa, (va) face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică la starea de normalitate: revenirea oamenilor,  cu respectarea măsurilor de protecție necesare, inclusiv la exercitarea dreptului fundamental la viața religioasă publică, adică în biserici”.
   Având în vedere declarațiile în contradictoriu din ultimele săptămâni ale lui Iohannis, Arafat sau Orban ... ce părere aveți despre această declarație?
 
Foto: trinitas.tv

Citește și:

IPS Teodosie: Când se deschid celelalte instituții, pe 15 mai, trebuie să se deschidă și Biserica
200 de milioane RON din partea guvernului pentru PRESĂ
Raed Arafat anunță la un post TV că după 15 mai NU se vor deschide Bisericile
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe