27 Iunie 22

Se caută o pandemie!

De ceva timp revăd la tv aceiași oameni care acum un an-doi ne dădeau lecții despre cât de des trebuie să ne spălăm pe mâini, cum să ne protejăm de covid și câte doze de vaccin sunt necesare pentru a face o formă ușoară a bolii.
Acum nu mai vorbesc de covid, acum discută de variola maimuței. Susțin că trebuie să fim atenți, că nu e de joacă și că... Europa lucrează deja la o variantă de vaccin care să combată această boală.
Că e bun și vaccinul pe care l-am făcut unii dintre noi în copilărie, însă pentru a fi siguri oarecum ar trebui să încercăm noua variantă mai bună tehnologic cu, atenție, mai puține efecte adverse.
Asta acum. Că în urmă cu o săptămână se făce vorbire despre noul tip de hepatită. Se numărau cazurile din unele țări. "A fost raportat un caz în cutare loc, trei în altul" și așa mai departe.
Pare că lumea a devenit imună, nu se mai sperie. Și atunci ce facem? Că nu e bine, că în orice moment poate apărea un virus chiar mai mortal decât Sars-Cov2. Că e posibil, nu știi niciodată pe cine mai mușcă sarpele de laborator.
Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat ieri: "Pandemia nu s-a încheiat. Coborâm garda pe riscul nostru. Există un angajament politic insuficient pentru implementarea vaccinurilor”
Deci cum spuneam, se caută o pandemie. Nu vi se pare? Doar eu am impresia că unii vor să trecem deja la următorul capitol? E doar impresia mea că unora le e deja dor de restricții, de panică, de dezbateri nesfârșite despre booster sau rapel?
Unii parcă au rămas fără busolă fără obligativitatea certificatului verde la orizont.

Autor: Paul Gabriel Andrei. / Foto: cotidianul.ro
Taguri: caută, SE, pandemie!
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe