30 Iunie 22

Scuze, David Popovici!

Scuze, David Popovici!
În numele meu, al colegilor de media care și-au adus aminte abia acum că avem și sportul intitulat înot în România.
Te vom peria două săptămâni. Apoi, dacă ratezi o finală sau te accidentezi, te vom tăvăli. Dar tu ești băiat deștept. Te-am auzit la primul live de la Neatza acu un an. Ne-ai dat pe spate la doar 16 ani. Nu semeni cu fotbaliștii majori cu care umplem grupajele de știri. Noi la Neatza am făcut prea puțin...
Ne cerem scuze pentru felul în care arată bazinele din România.
Ne cerem scuze pentru ca nu ți-am oferit nimic, dar acum îți cerem. Tu vei lua poate argint, cândva... Noi te vom întreba de ce nu aur... Tu vei lua bronz... Noi te vom întreba de ce nu aur. Nu ne va interesa dacă te doare ceva sau dacă mai suporți sa te antrenezi la ora la care alți copii de vârsta ta se întorc de la club.
O să uitam orele tale de antrenament, munca părinților tai, etc... Ne va interesa să ai steagul pe cască. Și să îl tragi prin apă pe ala de îl pune grafica tv.
Tu să nu ne bagi în seamă. Semnează cu sponsori, câștigă bani, apari în reclame. Nu ne datorezi nimic.
Ne poți ajuta într-un singur fel: între copiii noștri mai sunt câțiva ca tine, dar pe care îi vom îneca de mici. Am mai înecat până la tine. Tu ești superman. Nu pentru că ai bătut recorduri. Pentru că ai bătut sistemul.
Noi suntem 20 de milioane. Lucram de 30 de ani la un sistem care să te încurce. Să te bată. Ne-ai bătut.
Scuze, David Popovici!

Dani Oțil, Facebook / Foto: gsp.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe