30 Noiembrie 21

Scrisoare deschisă către domnul Raed Arafat

Recent, jurnalistul Paul Gabriel Andrei a publicat pe un site social o „scrisoare deschisă către domnul Raed Arafat” (foto), o scrisoare în care jurnalistul spune „Eu unul m-am săturat de argumentul "Suntem noi deștepții Europei? Nu vedeți că alte țări au ajuns la 70-80% procent de vaccinare, iar noi și bulgarii suntem la coadă? Ei încep ușor ușor să revină la normal". Vă mărturisesc că m-am tot gândit de câteva luni care ar fi explicația. Om fi noi săraci însă argumentul că suntem proști nu ține, e facil și e doar pentru cei cu adevărat limitați în gândire. Explicația e mult mai complexă.”, terminând „scrisoarea” cu un frumos îndemn creștin, „Dumnezeu să binecuvânteze România”!

Iată postarea integrală a lui Paul Andrei:

„Domnule Arafat, vă scriu în speranța că persoanele care se ocupă de pagina dumneavoastră vă vor transmite acest mesaj. Sunt convins că nu vă ocupați personal pentru că sunt multe de făcut în țara asta și v-am văzut astăzi destul de extenuat în conferința de presă. Ar fi culmea să mai stați și pe rețelele sociale.
Pentru prima oară v-am simțit deznădăjduit și un soi de disperare a plutit în glasul dumneavoastră. Mă gândesc însă că aveți și dumneavoastră uneori nevoie de un sfat.
Dată fiind tensiunea în care vă aflați poate că ar fi de înțeles că v-a luat gura pe dinainte. Totuși sunteți un lider, iar un lider adevărat se vede tocmai în situațiile extreme.  Semnalul pentru ceilalți trebuie să fie că situația e sub control chiar și când dușmanii sunt la porțile castelului. Ceea ce ați spus astăzi în conferință arată că nu e deloc așa. Și nu mă refer la paturile libere de la ATI care nu mai există.
Totuși, pentru cine nu știe să le spunem oamenilor ce ați declarat astăzi:
"Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile.
Suntem la momentul în care să facem aşa. Măcar două-trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat"
Repet, vă înțeleg oarecum amărăciunea să vedeți că faceți eforturi enorme și oamenii nu vă înțeleg și nu se "supun". Poate însă că tocmai aici este problema. Asta să fie greșeala pe care ați făcut-o dumneavoastră împreună cu toți factorii de decizie, dar și de către mass-media și influencerii de internet. Și vă explic.
Eu unul m-am săturat de argumentul "Suntem noi deștepții Europei? Nu vedeți că alte țări au ajuns la 70-80% procent de vaccinare, iar noi și bulgarii suntem la coadă? Ei încep ușor ușor să revină la normal". Vă mărturisesc că m-am tot gândit de câteva luni care ar fi explicația. Om fi noi săraci însă argumentul că suntem proști nu ține, e facil și e doar pentru cei cu adevărat limitați în gândire. Explicația e mult mai complexă.
Pe afară pandemia crează probleme în continuare chiar dacă procentul imunizaților e destul de mare. Deși la început ni s-a transmis oficial că vaccinul te imunizează, apoi am aflat că poți lua în continuare virusul. Apoi am aflat că îl și poți da mai departe. După am aflat că poți face vaccinul dar poți da colțul chiar și așa. Și iarăși acest lucru nu s-a comunicat inițial. Ok, a trecut puțin timp de la apariția vaccinului și e normal să existe astfel de scăpări. În regulă, dar atunci înseamnă că au dreptate cei care susțin că vaccinul e unul experimental. Că asta înseamnă experimental, că nu știm totul de la început și aflăm lucruri pe parcurs. E cineva de blamat că unii sunt circumspecți în legătură cu comunicările ulterioare? Eu zic că nu.
Vă spun eu care cred că e cheia eșecului campaniei. Când s-au confruntat ultima oară Portugalia, Malta, Spania, Danemarca sau Islanda cu regimuri totalitare, comuniste, fasciste și/sau naziste? Acestea fiind în ordine primele țări din Europa la capitolul vaccinare.
Portugalia a scăpat în 74, Spania în 62, Danemarca are aceeași constituție din 1849, Islanda e independentă din 1918 și a devenit republică în 1944. De Malta nici nu vorbim că nu prea au fost deranjați, doar colonizați. Și putem merge mai departe și către celelalte țări aflate pe acolo sus, Franța, Olanda, Germania sau Belgia.
Noi cu bulgarii am scăpat în finalul lui 89, probabil că știți. Din fericire/păcate sunt încă mulți oameni prin țările astea două care au trăit și vremurile dinainte. Danezii din 1849 sunt morți demult.
Din această cauză, noi și bulgarii suntem mai atenți când cineva poate profita de o anumită situație să ne aducă binele cu forța. Cei de prin Europa sunt un pic mai relaxați în această privință, doar din filme și auzite știu ce înseamnă să ai grijă ce vorbești cu vecinul ca să nu te toarne, să nu ai voie să ieși din casă decât uneori, să conduci mașina doar în zilele impare sau ca alimentele să fie raționalizate. La noi puțini sunt mânați de la spate de o loterie sau un mic si-o bere.
Și prin declarația de astăzi dumneavoastră alimentați exact partea conspiraționistă a țării. Aproape nimeni nu a văzut cu ochi buni pomparea în mass-media cu milioane de euro de la buget, iar acum le spuneți să nu mai permită vocile celor care vă critică măsurile. Vă spun că ați comis o gafă enormă, i-ati convins pe oameni că "E clar, ăștia ne ascund ceva". Pentru că practic asta doriți să faceți. Pumnul în gură nu a fost niciodată o soluție.
Și acest "ăștia ne ascund ceva" se traduce în neîncrederea oamenilor în cifrele oficiale, neîncredere în reportajele din spitale și nici în știrile alarmante. Din moment ce omul nu crede ce i se spune, dumneavoastră puteți să spuneți că mâine vine un asteroid spre România că efectul ar fi același.
Oamenii se întreabă de ce trebuie să plătească teste din buzunarul lor, dar s-au achiziționat 120 de milioane de doze de vaccin, deși era clar chiar la începutul pandemiei că noi nu o să ajungem niciodată la această capacitate de vaccinare. Nu ar fi fost mai logic și statul ar fi căpătat mai multă încredere dacă ați fi ieșit la un moment dat în față să anunțați "de astăzi, testăm gratuit oriunde oricât pe oricine" în loc de "de maine, fără certificat nu poți ieși seara din casă"? Eu cred că astăzi măcar 2-3 procente în plus la încredere ați fi avut.
Spuneți întruna "ascultați ce spun specialiștii", doar că oamenii tot de specialiști ascultă. Însă fiecare în specialiștii lui. Nu puteți contesta că există chiar medici de familie care au sfătuit oamenii să nu se vaccineze. Păi pentru omul de rând acela e primul specialist. Abia apoi ce primește el pe whatsapp de la cunoscuți sau ce găsește pe paginile de facebook cu conspiraționiști. Nu știu, până la urmă, se folosește în Marea Britanie tratamentul pe care l-a prezentat doamna Flavia Groșan și în urma căruia a fost cercetată disciplinar? Ea e considerată specialist?
Apoi, dumneavoastră și colegii din jur ați spus de atâtea ori că oamenii vin în ultima clipă la spital și de aceea sunt șanse mici să mai scape. Păi cum să vină oamenii la spital când Beatrice Mahler, manager Marius Nasta, spune că la ea în spital se eliberează paturi la ATI doar când moare cineva? Apropo, bacterii prin spitale mai sunt sau au murit și ele odată cu apariția covid-ului? Comunicarea publică s-a bazat pe faptul că românii au memoria scurtă. Ei bine, nu, românii își aduc aminte cum chiar printre morții de la Colectiv au fost unii care nu au scăpat din cauză că în spitalele noastre au contractat infecții nosocomiale. Și nu numai.
Apoi, le cereți oamenilor să se vaccineze însă trebuie să le spunem oamenilor cum au arătat datele oficiale din ultimele zile: Miercuri am avut 390 de morți dintre care 39 vaccinați. Joi, 304 cu 24, vineri 365 cu 40, iar azi 352 de decedați cu 40 de morți vaccinați. Practic procentajul se menține pe la un 10 la sută. Deci vaccinul nu te face deloc imun și atunci ori schimbăm definiția din dex care înseamnă "persoană care nu poate contracta o anumită boală", ori nu mai folosim termenul.
Și aici intervin eu să vă spun de ce nu se vaccinează lumea. Practic avem 72 la sută din populație care nu a dorit până acum să-și administreze niciunul dintre vaccinuri.
Aceștia sunt acuzați de ceilalți că nu se gândesc la binele societății "nu v-ați săturat de restricții? hai să revenim și noi la normal" Nimeni însă nu gândește la nivel de individ, la nivel uman, toți gândim la nivel macro.  La nivel macro e clar că vaccinarea ar însemna un succes dacă s-ar ajunge pe la un 70-80%. Însă omul nu se gândește la industrie, comerț, transporturi și economie. Omul, oricât de altruist ar fi, se gândește întâi la pielea lui. Și cei 72% care nu s-au vaccinat sunt din trei categorii. Cei care au avut boala și au trecut cu bine prin ea, cei care nu știu că au avut-o dar sunt asimptomatici sau cei care chiar nu au luat contact cu acest virus nenorocit în cei 2 ani de pandemie.
Și atunci el își face calculele în felul următor. De ce să merg eu să-mi administrez un vaccin asupra căruia planează suspiciuni, când pot să continui la fel ca până acum? Indiferent care ar fi procentul pentru care un vaccinat e mai imun față de starea lui de nevaccinat. El își face calculele că scapă în continuare, nu vrea să se ducă singur să joace ruleta rusească cu viața lui. Chiar și la un procent de 0.00000...1.
Așadar, greșiți enorm să tot acuzați populația deoarece nu conștientizează că vaccinul e singura soluție de ieșire din pandemie. Din contră, v-aș mai da un pont pe care nu l-ati folosit niciodată - să criticați primii oameni care v-au sabotat campania, politicienii. De ei nu am auzit niciodată nimic din partea dumneavoastră, deși au fost situații când tot ce faceati bun era anulat tocmai de "colegii" din politică.
Aaah, era să uit. Campaniile pro-vaccinare au avut efectul exact invers. Și asta se leagă tot de reticența românilor față de un lucru impus. Când cineva vrea cu tot dinadinsul să te forțeze să faci ceva, instinctul e să dai înapoi și să faci exact contrariul. Ați avut suportul unui psiholog priceput în momentul când ați gândit campaniile de la tv? Eu sincer cred că răspunsul e nu, cred că nu v-ați bazat deloc pe sfaturile unui... specialist.
Este cu siguranță cea mai lungă postare a mea de când scriu pe aici, și o fac de vreo 13-14 ani. Și sincer să fiu aș mai fi avut multe de adăugat. Vă rog să mă corectați dacă am greșit cu ceva în datele expuse, am încercat să mă folosesc doar de cifre și informații oficiale. Am pornit spunând că mesajul e un sfat. De aceea vă spun, încercați să nu mai considerați acest popor idiot, încercați să vi-l apropiați și poate că el se va întoarce către autorități. Până când el nu va fi tratat așa cum merită nu va răspunde deloc la apelurile disperate ale autorităților. Și nu veți reuși deloc asta cu soluția pumnului în gură.
Vă urez mult succes. Dumnezeu să binecuvânteze România ! ”
 
Sursă foto: stiridecluj.ro
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Excelent , si eu a-si mai adauga multe dar ma limitez doar la una , de ce in mod voit , public, se refuza sa se vorbească de subiectul alternative de terapie ? Va dau exemplul meu , eu sunt o persoana sub risc , diferite alergii severe si probleme la inima . Mie in România cât si in Italia mi- a fost interzis sa fac vaccinul anti Covid , ceea ce doresc sa spun si sa expun ceea ce simpt sunt următoarele : din declarația dnl-ui Arafat am dedus faptul ca persoane ca mine nu sunt nici măcar luate in considerare ( si putini nu sunt) din declarațiile dansului eu ma simpt condamnata la moarte si executata in același timp . Si va explic si de ce , protocolul pe care il folosesc in spitale ( m-am interesat ) pentru persoana mea se numește direct Shock anafilactic . Deci eu practic sunt condamnata la moarte din ambele pârtii . Singura mea șansa la viața in caz de infectare cu acest Virus este terapia ....atunci vin si spun Draga domnule Arafat , dumneata temele din clasa si acasă nu ti le-ai făcut cum trebuie . Si da , pumnul in gura nu a rezolvat niciodată nimic in istoria Romanilor , pentru ca o au in sânge in a fii sceptici . De mult prea multe ori Romanii au fost Trădați , badjocoriti si umiliți si ma refer in dealungul Istoriei .
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe