27 Mai 22

SCOATEȚI-LE ÎN EVIDENȚĂ URÂȚENIA ȘI PROSTIA!

Starea de dictatură, rebotezată “stare de alertă”, va înceta. Din prima secundă, faceți absolut tot ce vă stă în putință să vă bucurați de libertate în cel mai ostentativ mod, accentuând contrastul cu paranoicii scăpați pe ei de spaima Covizilor, care vor rămâne cu cârpa pe mutră și cu privirea aceea paralizată de groază încă o bună bucată de vreme (ideal, pentru totdeauna, dacă mă întrebați pe mine).
Lăsați-i să se vadă izolați în propria prostie, în propria urâțenie interioară, care vrând-nevrând dau și pe-afară! Lăsați-i să simtă acut diferența dintre noi, după ce au crezut timp de doi ani că și-au văzut visul cu ochii și că ne vor face să fim ca ei, egalii lor în mizerie morală și în neputința de a ne bucura de viață! Lăsați-i să se urască încercând să ne urască pe noi! Dați-le voie să-și îndure propria condiție, pentru că merită din plin!
Doi ani cât două secole de înapoiere, culturală și mentală — asta nu se poate ierta, mai ales că tot așa o vor ține și în episoadele următoare, halucinând la comandă despre “salvarea planetei” și despre războaiele pe care le confundă cu statul pe canapea și cu ramele de profil de pe Feisbuc. Dați-le voie să fie ceea ce sunt, cu mirosul specific, să-și trăiască viața de mizerie pe care și-au construit-o după chipul și asemănarea lor!
Nu ca o formă de răzbunare din partea noastră merită să simtă dureros lucrurile acestea, ci ca o privire în oglindă, ca o confruntare directă cu adevărul pe care au crezut că îl pot anihila prin lozinci stridente și cenzură brutală, prin turnătorie și agresivitate, în numele “postadevărului”, o inepție pe măsura prostiei lor, inventată de niște scelerați scăpați la întrerupătoare.
Nimic nu e prea mult, pentru că nici pe noi nu ne-au ascultat timp de doi ani, când la fiecare pas cu care ne adânceam în dictatură le spuneam cu disperare “E prea mult!”. A fost prea mult, de la primul pas a fost prea mult și de aceea orice ar îndura acum e prea puțin.

Autor: Anca Radu, Facebook. / Foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe