28 Noiembrie 21

Schismaticul (dusmanul Ortodoxiei) rastalmaceste texte din invatatura Bisericii precum sectarul

    In primul rand, schismaticul este acela care aproape in permanenta, uneori zilnic, mai ales in mediul online ataca Biserica Ortodoxa, ierarhia si majoritatea preotilor care nu sunt de acord cu lucrarea lui schismatica, sau cu propria idee despre "cultul din constiinta proprie" pe care il numeste eronat, "ortodox". Schismaticii "care se respecta", intotdeauna vor ataca (jigni sau ameninta) din mandrie, din ura si orbirea pe care ii caracterizeaza, tot ce nu este (dupa irationametul lor) "ortodox", astfel ajungand sa blasfemieze, sa sustina erezii sau sa RASTALMACEASCA, sa falsifice texte din scrierile Sfintilor Parinti.
    In cazul de fata avem un text FALSIFICAT de catre un schismatic cu multe conturi false pe retelele sociale, numele lui sigur nu va spune nimic, cu toate ca-l aveti si-n poza publicata in mod public (sursa) pe Facebook, poza de mai sus. Acest specimen fiind foarte ambitios in a face de ras din toate punctele de vedere Biserica Ortodoxa, prin blasfemii si atacuri, fara nici un bun simt...
   
    Textul din poza de mai sus este copiat din articolul "Către cei ce lasă Biserica şi se întinează la hipodrom şi teatru", acesta rastalmacind si punand un titlu eronat...
    Hai sa o luam cu inceputul. Din start, titlul textului "Sf. Ioan Gura de Aur despre sportivi, actori, cantareti si alti scamatori" face referire la o veche obsesie a acestui schismatic care a fost dezbatuta in articolul nostru, "FALSII "ortodocsi" o ataca pe Simona Halep" in care intelegem ca din punctul de vedere a acestuia (a schismaticului), NU mai avem voie sa ne inchinam in public pentru a nu deveni "idoli sau eroi" ... ce? Idolul e o zeitate iar eroul e omul ala care si-a dat viata pentru tara, credinta ... despre ce vorbim? De unde inventiile astea!?
    Revenind, textul incepe cu "Aşadar, eu, şezând acasă şi auzind glasul ţipător, am pătimit mai cumplit decât cei bătuţi de furtuni.", pana aici nimic ciudat, de aici incepe rastalmacirea sectara ... acest schismatic la crearea acestei poze NU continua cu textul urmator ci adauga un altul, scotand din context pentru a induce in eroare pe cel care va vedea poza, textul adevarat continua cu "Căci după cum aceia, în timp ce valurile sfarmă pereţii corăbiei primejduindu-se, se tem că [le-a sosit] vremea de pe urmă, aşa şi pe mine acele ţipete cumplite m-au sfărâmat şi m-au aruncat la pământ şi am fost acoperit [de ele]. Şi asemenea lucruri le fac pe de-o parte cei necuviincioşi din tribune şi, pe de altă parte, în mijlocul forului, cei ce ţin frâiele şi care strigă lucruri mai cumplite decât aceia." - ori din asta, intelegem clar ca Sfantul Ioan Gura de Aur se refera CLAR la lucrurile vatamatoare de suflet care se vorbesc, se striga din tribuna la cursele de cai ...aici am putea considera ca si la sport in general, dar NU sportul este pacatul conform scrierii Sfantului Ioan Gura de Aur ci manifestul dracesc al omului patimas, manifest afisat prin injuraturi sau fel de fel de iesiri necontrolate.
    Sfantul Apostol Pavel chiar face referire si el la sport, scriind in 1 Corinteni, 9/24 urmatoarele: Nu ştiţi voi că acei care aleargă în stadion, toţi aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergaţi aşa ca să-l luaţi. - facand aici o paralela intre sport si trairea credintei. Adaugand Sfantul Apostol Pavel in aceeasi epistola faptul ca "alergatul" in trairea duhovniceasca are un castig nestricacios iar pregatirea sportiva poate aduce doar un castig material, adica stricacios. "Şi oricine se luptă se înfrânează de la toate. Şi aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă. Eu, deci, aşa alerg, nu ca la întâmplare. Aşa mă lupt, nu ca lovind în aer, Ci îmi chinuiesc trupul meu şi îl supun robiei; ca nu cumva, altora propovăduind, eu însumi să mă fac netrebnic." Concluzia acestor versete scripturiptice este urmatoarea: Sportul nu este pacat in situatia in care nu iti vatama sufletul si nu te indeparteaza de Dumnezeu, sportul fiind, iata mai inainte, chiar dat ca exemplu in Biblie pentru cei care alearga in cursa trairii vietii Bisericii pentru a castiga cununa cea nestricacioasa a celor care se mantuiesc.
    Schismaticul continua cu "atunci tu, lăsând biserica şi jertfa duhovnicească, şi adunarea fraţilor, şi cuviinţa postului, prins de diavol, te-ai dus la acel spectacol?", si acesta un fragment scos din context. Sfantul Ioan Gura de Aur spunand acelasi lucru ce am scris si eu cu cateva randuri mai sus, si anume ca atunci cand sportul te indeparteaza de Dumnezeu NU este bun, iar cand acesta nu te indeparteaza de trairea in viata Bisericii nu este pacat. Se continua cu "Cum vom putea să-L mai facem pe Dumnezeu milostiv?", schismaticul incercand sa slubinieze prin aceste texte ca sportul indiferent de trairea personala este un pacat, ori nicaieri nu este scris acest lucru in invatatura Bisericii, incluzand Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie.
    Si in final, textul din poza de mai sus se incheie cu "De aceea vă spun mai dinainte şi strig cu glas luminat că dacă cineva, după acest îndemn şi învăţătură, se va mai întina de bună voie cu vătămarea nelegiuită a teatrelor nu îl voi primi înăuntrul bisericii, nu voi mai împărtăşi [Sfintele] Taine şi nu îl voi lăsa să se atingă de masa sfântă", asta insemnand oprirea de la Sfanta Impartasanie a persoanei care jigneste si are un comportament deplorabil la, sau in activitatile sportive.
   
CONCLUZIA: Concluzia este simpla conform INTREGII scrieri a Sfantului Ioan Gura de Aur citata in articolul "Către cei ce lasă Biserica şi se întinează la hipodrom şi teatru", ca mersul la teatru sau sport NU este pacat daca nu ne indepartam astfel de Dumnezeu, ci este pacat daca: "După îndelungate revărsări de cuvinte şi atâta învăţătură, unii, lăsându-ne pe noi, s-au întinat prin privirea întrecerii cailor. Şi atât s-au aprins încât au umplut tot oraşul de ţipăt şi strigăt neorânduit care aduce mult râset, ba, mai degrabă, jale. Aşadar, eu, şezând acasă şi auzind glasul ţipător, am pătimit mai cumplit decât cei bătuţi de furtuni. Căci după cum aceia, în timp ce valurile sfarmă pereţii corăbiei primejduindu-se, se tem că [le-a sosit] vremea de pe urmă, aşa şi pe mine acele ţipete cumplite m-au sfărâmat şi m-au aruncat la pământ şi am fost acoperit [de ele]. Şi asemenea lucruri le fac pe de-o parte cei necuviincioşi din tribune şi, pe de altă parte, în mijlocul forului, cei ce ţin frâiele şi care strigă lucruri mai cumplite decât aceia." Eu dand si textul de dinaintea a ceea ce a scos din context schismaticul din poza de mai sus (medalion), pentru a se intelege exact la ceea ce se refera Sfantul Ioan Gura de Aur, pentru a nu lasa loc de rataciri de la dreapta intelegere.

Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori 
Lasa un comentariu
avatar
avatar
0 Spam
1
Una e ca un lucru sa nu fie pacat si alta e sa fie ziditor de suflet. Competitiile sportive sunt o desertaciune, pentru ca nu ajuta cu nimic viata duhovniceasca.
avatar
0
2
Competitiile sportive cand nu vatama credinta sunt bune, as indrazni chiar sa-l citez pe Sfantul Apostol Pavel ca ar putea fi si un exemplu pentru viata unui crestin....
avatar
0 Spam
3
"Se cade înca a numi cineva cantecele si jocurile sport (întrecere) și luptă a diavoluluiș iar loc al nevoinței si stadie este casa în care se lucrează și se săvârșesc acestea; răsplătitor însă și dătător de cununi, care șade pe scaunul cel înalt al casei, este diavolul.
Privitori ai sportului, sunt toți dracii care privesc și se bucură; iar luptători și nevoitori sunt jucătorii și cei care cântă din organe sau din gură, fie bărbați fie femei. Și oricine din aceștia, cântă din organe și din gură, sau joacă mai bine decât altul și-l întrece, primește în loc de cunună, păcatul și veșnica muncă"
Sfantul Nicodim Aghioritul - Hristoitia (bunul moral al crestinilor)
avatar
0
4
Aveti si sursa? Asa ar fi frumos ...
avatar
0 Spam
5
Am scris la sfarsitul citatului! (nu ati vazut?). Sursa este cartea scrisa de Sfantul Nicodim Aghioritul, Hristoitia - bunul moral al crestinilor...
avatar
0 Spam
6
Si vad ca aveti postate si citate de la Sfantul Iustin Popovici, postez si eu unul aici...
"Ecumenismul e numele de obște pentru creștinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei Apusene. În el se află cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul în frunte; iar toate aceste creștinisme mincinoase, toate aceste biserici mincinoase, nu sînt nimic altceva decît erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obște este acela de „a-tot-erezie” (pan-erezie)."
Extras din „BISERICA ORTODOXĂ ȘI ECUMENISMUL”
Mai ganditi-va deci unde si cine sunt schismaticii!
avatar
0
7
Dumneavoastra ati citit cu atentie articolul de fata?
avatar
0 Spam
8
Comentariul meu ultim, a fost putin extra subiect, deoarece am vazut o postare cu citat din Sfantul Iustin Popovici aici pe pagina, si, intelegand de fapt unde bateti cu ideia de schisma, si ca, de fapt, numiti schismatici si pe cei ingraditi de erezia ecumenismului, a fost o extrapolare.

In orice caz, sper ca v-a luminat si lamurit mai bine citatul din cartea Sfantului Nicodim (Hristoitia), chiar v-as recomanda cu caldura sa o cititi si sa mai studiati si alte scrieri ale Sfintilor pe tema asta.
avatar
0
9
Extrapolare putem numi rastalmacirea invataturii Bisericii de catre schismatici, asta una, doi, sportul cand este practicat fara a te indeparta de viata Bisericii, NU poate fi pacat....nu putem sa numim pacat ceva ce nu e pacat... Restul e doar rastalmacire. Ecumenismul este erezia ereziilor, dar in momentul in care se ajunge ca unele persoane sa vada ecumenism PESTE tot, lucrul acesta deja trece intr-o sfera care tine de tratament profesionist intr-un spital de profil.
avatar
0 Spam
10
Ia spuneti-mi, va rog, saptamana de rugaciune in comnun a episcopilor ortodocsi cu toti sectarii, potestantii, evreii si chiar paganii(musulmani) care are loc in fiecare an, desi incalca in mod grosolan, Sfintele Canoane ale Bisericii, cum de numeste?! Participarea BOR la CMB (Consiliul Mondial al Bisericilor), cum se numeste?! Rugaciunea papei impreuna cu patriarhul Daniel, cum se numeste?! Se pare ca traiti intr-o lume paralela in care vreti sa inchideti ochii si sa va linistiti constiinta, contrazicând cu nonsalanta chiar si pe Sfinti...
avatar
0
12
"Saptamana de rugaciune" respectiva reprezinta pentru mine un pericol la intelegerea reala a Bisericii lui Hristos, Ortodoxia. Exista pericolul ca oamenii sa "egalizeze" tot felul de credinta pentru simplul motiv ca "toti cred in acelasi Dumnezeu", nimic mai fals. In ultimii ani am urmarit mai atent acest eveniment, cu ingrijorare si cu un ochi sceptic ... in trecut au fost abateri grave de la invatatura Bisericii din partea unora, insa, in ultimul timp, efectiv, nu am avut despre ce sa scriu, atragand atentia catre o incalcare a invataturii Bisericii. Este foarte posibil sa fi existat anumite abateri ... cert este ca in Biserica, nicicum nu trebuie sa cream un duh al schismei, al ne-oranduirii, al lipsei de PACE, ci trebuie sustinut un duh al pacii intru dreapta credinta, astfel, atragand atentia catre unele abateri, sanctionandu-le, dar in acelasi timp si ajutand real acea persoana sa revina cu picioarele pe pamant, fara a face din asta motiv de schisma. Pentru a intelege parerea mea, recomand sa cititi ce scrie in Sfanta Scriptura despre "barbatul credincios si femeia necredincioasa (si invers)", ce scrie in Sfanta Traditie (sfintele canoane) despre acceptul ereticilor in biserica, la Sfanta Liturghie, despre ce scrie tot in Sfintele Canoane despre "pîră" catre un preot/episcop si cum se face ea si mai ales de catre cine... etc.
avatar
0 Spam
19
Cata naivitate sa credeti ca astfel pot fi ajutati ereticii sa se intoarca la dreapta credinta!! In fapt singurul lucru care se face prin participarea la rugaciune, care, de fapt, inseamna intrarea in comuniune cu ei, are exact efectul invers, ii intareste si mai mult in erezia lor, vazand ca este aceptata aceasta comuniune! Va intreb, pe dvs, daca nu s-au intors la credinta cea dreapta ereticii de pe vremea Sfintilor, desi vedeau atatea minuni savarsite si atata putere data de Dumnezeu mucenicilor care rabdau chinuri cumplite si ramaneau nevatamati, chiar credeti ca este vreo sansa sa se intoarca cei din vremea de azi, doar pentru simplu fapt ca episcopii accepta sa-i pupe, sa-i stranga in brate si sa faca rugaciuni impreuna cu ei?! Din pacate, si spun asta cu mare durere in suflet, o sa vedeti in curand rezultatele, daca o sa mai puteti vedea, fiindca ma tem ca deja e prea tarziu...
avatar
0 Spam
11
Si mai spuneti-mi, va rog...asta cum se numeste?!!

https://www.youtube.com/watch?v=yxodWLiJfdI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3mTcJewJTiTEnpE-IF4Q33wHL5nZF4g1NPhVys0V4_fELo_n5vl_ta7KU

Iertare ceruta de la eretici pentru sangele varsat de atatia mucenici pentru apararea dreptei credinte...?! Asta cum se numeste domnule, despre ce rastalmaciri se mai poate vorbi aici?!
avatar
0
13
Nu stiu ce a vrut sa spune IPS cu faptul ca reprezentantii tuturor "bisericilor istorice" ar fi fost in altar ..... cert este ca au fost declaratii oficiale si ne-oficiale ca ereticii (cel putin in acest an) NU au intrat in Sfantul Altar, oricum, curioasa idee. Pe de alta parte, va intreb, stiti ca Biserica se roaga la fiecare Sfanta Liturghie pentru unitate?
avatar
0 Spam
16
Domnule, intelegeti intr-un mod foarte gresit unitatea pentru care se roaga Biserica la Sfanta Liturghie!! Este vorba despre unitatea intru ADEVAR a tuturor (in cadrul SFINTEI UNICE SOBORNICESTI SI APOSTOLESTI BISERICI - BISERICA ORTODOXA!!!), nicidecum pentru unitatea cu toti ereticii si paganii, doar de dragul unitatii (va dati seama ce zarzavat de credinte si erezii este in "unitatea" asta?!)... Este vorba de întoarcerea celor rataciti de la dreapta credinta, in cadrul Bisericii mama! Despre aceasta unitatea este vorba!! Unde in tot decursul istoriei Bisericii ati mai vazut la Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti sa se roage impreuna cu ereticii sau cu paganii vremii?!! Sau ii suspectati si pe ei se schisma ca nu s-au rugat pentru "unitate"?!!
avatar
0
14
Consider ca NU ati inteles ce a vrut sa spuna prin "iertare".
avatar
0 Spam
21
Nici asta nu am inteles bine?

https://www.youtube.com/watch?v=GxBsHDnpAKM
avatar
0 Spam
24
Sau astea...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=60&v=biGWsJiz4Vk

https://cvlpress.ro/11.12.2015/rabinul-rafael-shaffer-a-aprins-lumanarile-de-hanuka-la-craiova/

Sf. Efrem Sirul: „Vai de cei ce murdăresc sfânta credinţă cu eresuri sau încheie vreo înţelegere cu ereticii! Atunci se va cere de la fiecare din noi mărturisirea credinţei şi unirea Botezului, credinţa curată de orice eres, pecetea neştearsă şi haina neîntinată”

Sf. Nicodim Aghioritul: „Veţi spune, dacă este viclean conducătorul, să ne supunem lui? În ce înţeles zici „viclean”? Dacă aceasta ţine de credinţă, lasă-l şi fugi – nu numai de om, ci şi înger din cer de ar fi”

Sf. Vasile cel Mare: „De cei care arată că mărturisesc credinţa ortodoxă, dar sunt în unire cu cei care i se împotrivesc, dacă după mustrare nu vor întrerupe această unire, de aceia trebuie nu numai să te
desparţi, dar nici fraţi nu se cuvine să-i mai numeşti.” “Se cuvine ascultătorilor cuvântului celor ce sunt învăţaţi cu Scripturile să cerce cu socoteală dreaptă acele care le zic dascălii şi arhiereii; şi câte sunt unite cu Scripturile să le primească, iară câte sunt neunite să le lepede; şi despre aceia care rămânîntru învăţăturile străine să se întoarcă dinspre ei”.
avatar
0
15
Acum am inteles, de fapt este vorba de un "altar" catolic intr-un slujba catolica, intr-o biserica catolica.
avatar
0 Spam
17
Din pacate sunteti mult prea orbit ca sa mai vedeti adevarul, sincer, mi-a fost greu sa va urmaresc firul incercarii de a incropi o explicatie la ceea ce v-am aratat mai sus, inclin sa cred ca nici dvs. nu va intelegeti, in orice caz, numai Dumnezeu va poate lumina, duhurile ereziei sunt foarte puternice!
avatar
0 Spam
18
CANONUL 65 Apostolic: "Dacă vreun cleric, sau mirean va intra în Sinagoga Îudeilor, sau a ereticilor, spre a se ruga, să se şicaterisească, şi să se afurisească." [Apost: 7, 45,71; Sobor 6: 11; Ant: 1; Lao: 6, 32, 33, 37, 38
avatar
0
22
Canonul 65 trebuie inteles IMPREUNA cu toate invatatura Bisericii, noi Ortodocsii NU intelegem invatatura Bisericii in mod sectareste, luam in verset si avem impresia ca stim astfel toata Biblia.... sunt multe canoane pe care trebuie sa le studiati. Vi-am recomandat mai sus cateva.
avatar
0 Spam
25
Chiar nu vreti sa intelegeti ca unele lucruri nu lasa loc de interpretari! Si ceea ce dvs faceti, este exact ceea ce acuzati pe altii ca fac: interpretati si rastalmaciti. Avem mai sus exemplul clar in care v-am citat din cartea Sf. Nicodim Aghioritul despre sport, iar dvs. veniti sa-l contraziceti cu: "NU poate fi pacat....nu putem sa numim pacat ceva ce nu e pacat", incercand parca sa va convingeti mai mult pe dvs ca aveti dreptate ca sa iasa asa cum va convine (oare nu si sectarii fac la fel?). Iar cu Sf. Ioan Gura de Aur, si cu Sf. Ap. Pavel, acelasi lucru l-ati facut in articol, ati "talmacit" cum ati crezut dvs din scrierile lor pe baza unui articol tot de dvs scris, mai mult indrazniti chiar sa interpretati intreaga opera a Sfantului Ioan Gura de Aur. Oare aveti si competenta necesara unei astfel de indrazneli? Ce sa mai pot spune, imi pare rau fiindca nu vedeti evidenta nici daca vi se aseaza in fata ochilor, dar asta e consecinta a ceea ce Insusi Domnul Iisus Hristos spune: "dacă orb pe orb va călăuzi, amândoi vor cădea în groapă." Asa ca imi rezerv scepticismul de a va mai citi interpretarile. Doamne ajuta!
avatar
0 Spam
20
https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/09/18/flacara-iadului-ecumenist-aprinsa-si-anul-acesta-de-ierarhii-romani-la-intalnirea-sincretista-organizata-de-sant-egidio/comment-page-1/

"Căci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinți, firește, adică, de comuniunea cu acela care propovăduiește eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că nu se vor supune certării canonicești, desfăcându-se pe sineși de comuniunea cu cel ce se numește episcop chiar înainte de cercetarea sinodală, ci se vor învrednici și de cinstea cuvenită celor ortodocși. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe pseudo-episcopi și pe pseudo-învățători, și nu au rupt prin schismă unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme și dezbinări”. Canonul 15 de la Sinodul I-II Constantinopol (861)
avatar
0
23
Va recomand http://www.deinteres.org/news/schismatici/1-0-17 SI http://www.deinteres.org/search/?do=search&subaction=search&q=ecumenism&x=0&y=0
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe