28 Noiembrie 21

Schismaticii s-au răzgandit în ceea ce-l priveste pe fostul pastor baptist, Daniel Florea

    În urma valurilor făcute pe internet după trecerea la schismatici a fostului pastor baptist, Daniel Florea, schismaticii s-au răzgândit, acum cică i-a dat "libertate religioasă", de parcă apartenența la un cult ar trebui sa te "închidă" cumva. Adevărata libertate e cea de păcat, adică trăirea autentică a vieții Bisericii.

Iată comunicatul "Biroul de presă al Mitropoliei de Aquileia":

    "În ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial, prezidată de I.P.S. Părinte Avondios din data de 3 octombrie 2019 a răspuns înaintării domnului Cristian Daniel Florea de a-și exercita libertatea religioasă așa cum își dorește. Venind în întâmpinarea acestei dorințe exprimate, în temeiul dreptului personal pe care fiecare dintre noi îl avem la afiliere religioasă, precum și în temeiul libertății de exprimare religioasă liber consimțită (fapt consfințit de lege), îl eliberăm pe domnul Cristian Daniel Florea de toate drepturile și obligațiile față de Mitropolia de Aquilea , dumnealui încetând de astăzi  3 octombrie 2019 să mai fie membru al Mitropoliei Noastre!"

Să ne amintim cine este de fapt Mitropolia de Aquileia:

    "Dragi cititori, acest așa zis "mitropolit/episcop", cu numele de Ioan Avondios Bica, pe numele de mirean Ioan Dimitrie Bica, nu este altcineva decât un preot, lepădat de Ortodoxie care ajunge ca in 2006 să emigreze în Italia unde a declarat public homosexualitatea sa (da, socant), după care se întâlneste cu o grupare schismatică (fără comuniune cu Biserica Ortodoxa Romana) din Milano, mai precis cu "Mitropolitul Ortodox din Aquileia și Europei de Vest" (nu, nu este ortodox, asa se declara orice schismatic rupt de ortodoxie din pacate) fiind hirotonit călugăr. La sfârșitul anului 2011 a părăsit această "mitropolie", iar din 2016 este "Arhiepiscop de Brescia"... conform wikipedia.
    În "tabloidul" Libertatea mai aflăm că în descrierea "mitropoliei" mai sus menționate scrie următoarele: “Biserica noastră a început ca o mişcare de păstrare a tradiţiei ortodoxe în anii 20, în perioada în care ortodoxia greacă se afla în criză din cauza introducerii modernismului în viaţa Bisericii. Un milion de credincioşi şi cea mai mare parte a clerului s-au alăturat acestei mişcări de rezistenţă împotriva tuturor formelor de modernism şi a calendarului nou (gregorian)” - ori din aceasta se înțelege și de ce această grupare în jurul anului 1920 a făcut schisma, ne-întelegand așa cum nici noii schismatici de prin România nu ințeleg, că orice calendar ar fi, fie el vechi sau nou, NU reprezintă învățătură de credință, nu este DOGMĂ conform Sfintei Scripturi și a Sfintei Tradiții, vezi articolul "De ce tinem calendarul nou si nu pe cel vechi" sau "Calendarul vechi, calendarul Iulian ramanea in urma, asta o stiau si Sfintii Parinti".
    Despre "mitropolitul" de mai sus mai aflăm de pe site-ul cuvantul-ortodox.ro că "Avondios, este unul dintre ierarhii necanonici din Occident plecati din BOR. Numele sau este Dimitrie Bica si, intr-o perioada era staret la manastirea “Sfintii Petru si Pavel” din Caransebes. A fost caterisit de episcopia de Caransebes pentru fapte imorale si a plecat in Italia, la Milano, unde pretindea ca a fost nedreptatit de BOR si s-a autoproclamat episcop de Como pe stil vechi."
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe