02 Octombrie 22

Scandalul din comuna Provița de Jos, județul Prahova dintre primarul și preotul satului este explicat de către un consătean

    Toata desfatarea media a inceput de la un articol aparut pe site-ul ziaruloglinda.blogspot.ro unde ni se prezinta doua persoane din doua generatii si conceptii diferite intr-un conflict mai mult sau mai putin accelerat as spune eu de catre presa. Poate va intrebati de ce asa ceva?
    In primul rand pentru ca in aceasta poveste cu iz caragielian apare un preot si dupa cum bine stim, presa cand aude de conflicte in care sunt bagati preotii imediat se trezeste din amorteala aservita intereselor contrare cetateanului roman.
 
    In primul rand in cazul de fata avem un preot pe numele sau Cristian Valentin si un primar cu numele Mihai Dumitrescu. Primul adica preotul cere ceva fonduri promise de la primarie in virtutea faptului ca se va folosi de acei bani pentru interesul cetateanului/Bisericii. Adica constructii de reparatie la Biserica din comuna, din cate stiu si o mica casuta cu cele necesare pentru ca preotul sa poata sta in comuna in conditii cat de cat decente si nu in ultimul rand gardul de la cimitirul satului Provita de Jos care este intr-o stare jalnica.
    Toata URA in acest conflict ar fi pornit de la aceste poze care au starnit ceva sentimente negative domnului primar contra preotului, primarul declarand pentru adevarul.ro ”A găsit o uliţă neasfaltată şi s-a fotografiat acolo. Pe mine m-a deranjat. De ce n-a făcut acelaşi lucru şi pe o stradă asfaltată. Dar să ştiţi că nu i-am reproşat nimic. Dânsul a început campania electorală. El susţine pe altcineva. Am aflat şi eu. M-au sunat persoane. Ceea ce face el s-a discutat la un domn care vrea să candideze şi care mi-a fost şi contracandidat în alegerile anterioare” fara a studia postarea mai sus mentionata in care parintele explica clar pentru ce au fost postate acele poze si anume "Nu este valea cu noroaie. Nu noroiul am dorit sa il scot in evidenta. Am dorit ca prin aceste poze sa se arate că și noi ortodocși, prin preoți propovaduim evanghelia la toată făptură. ..indiferent de condițiile meteo, fie ploaie, fie vânt, fie frig...misiunea sfântă si tradiția străbună se desfășoară . Mai mult decat atat comuna noasta este deosebit de frumoasă. Cititi cu atentie titlul postarii. Acest lucru am dorit sa il transmit...nimic altceva sau împotriva cuiva!". Nu am crezut ca o astfel de postare asemanatoare cu alte zeci de postari de pe Facebook ale altor preoti prin care se arata misiunea Ortodoxa (ca tot sunt inurati popii ca nu fac nimic) fara nici o abordare politica in ele. Constat ca si dupa 26 de ani in functia de primar, domnului primar Mihai Dumitrescu ii e frica de "concurenta" ...
    Corect este ca unii dintre cititorii site-ului deinteres.org sa se intrebe cum de casa preotului sau repararea Bisericii poate sa fie puse pe lista interesului cetateanului din satul amintit (comuna cu acelasi nume)!? Ei bine, majoritatea covarsitoare din satul Provita de Jos, poate undeva la 90% sunt Ortodocsi iar acestia au ca interes mantuirea lor si implicit Biserica, amintindu-ne ca statul trebuie sa vegheze asa cum arata legea la nevoia si interesul cetateanului, acestia au nevoie de preotul lor in mijlocul lor asa cum spune si invatatura Ortodoxa sa fie si mai au nevoie si de un cimitir care arata decent, avand in vedere ca acolo sunt toti stramosii comunei; eroi din primul si al doilea razboi mondial, fii, fice, parinti, bunici etc.
    Faptul ca domnul primar promite o suma de 25.000 lei si dupa o perioada ii retrage fara drept de apel nu ma mira deloc! Spun asta cat se poate de sincer din moment ce domnul primar promite (de prin anii 90') ca baga apa in comuna aceasta de peste 20 de ani (socant este ca 26 de ani consecutivi a fost si inca este primar al comunei) si nici acum, in anul 2018 nu a fost concretizat acest "proiect".
    Dupa cuvintele Mantuitorului trebuie sa "dam Cezarului ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu" si sa recunoastem ca undeva la peste 90% (din spusele primarului, destul de realiste in acest caz) din strazile comunei sunt asfaltate si de ani buni exista gaze in aceasta zona. Ideea principala e ca aceste 2 proiecte, strazi asfaltate si gaze in 26 de ani sunt fix aproape 0 din punctul meu de vedere in situatia in care in comuna nu este dezvoltat turismul, turism care in aceasta zona a Prahovei promite foarte mult, afacerile sub forma de fabrici sunt aproape inexistente in afara unei firme care are ca obiect de activitate colectarea laptelui si care acum 3-4 ani auzisem ca este pe cale sa falimenteze, totul in comuna este practic mort. Toate astea dupa 26 de ani ...
    Revenind la preotul comunei, un preot Ortodox de circa 30 de ani care acum cativa ani a ajuns in aceasta comuna cu gandul de a-si pune in aplicare menirea lui de pastor al fratilor Ortodocsi. Ceea ce parintele a facut in comuna poate fi scurtat intr-o trasnformare a unei parohii imbatranite, amortite as putea spune intr-una vie, lucratoare.
    Conflictul dintre primar si preot fix in Postul Sfintelor Paste nu poate sa arate decat ca dracul nu prea doarme, el lucreaza si se face ca in ziua in care preotul a ajuns la primarie si au avut loc acele evenimente numai de ei doi stiute cu adevarat dracul era "in mare forma".
    Nu putem spune ca parintele nu ar fi fost indignat in discutia purtata cu domnul primar, probabil ca da.
    Este de remarcat mai ales si imaginile video care vorbesc de la sine, imagini prezentate de cei de la Pro TV, in care observam nervii iesiti din comun ai domnului primar, atitudinea agresiva de care da dovada doar in cateva secvente video, urmata aceasta atitudine de o alta atitudine din cate se vede pe inregistrarea video pasnica, bazata pe dialog a parintelui. Socant este ca la aceasta atitudine agresiva a domnului primar se adauga si o declaratie a dumnealui pentru Ziarul Oglinda care mie sincer mi-a furat cateva zambete, si anume "I-am spus să mă lase în pace, că nu vreau să discut cu el, fiindcă nu este nici locul și nici timpul să port cu el vreo discuție" dupa care prima intrebare care mi-a venit in minte a fost, "unde putem avea ca si cetateni ai acestui stat, a acestei comune o discutie cu dumneavoastra domnule primar, langa crasma de langa primarie?
   
    Despre politica va recomand LINK si despre Biserica acest LINK.

Sursa foto: adevarul.ro

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
Citate Ortodoxe