04 Februarie 23

Scandal la mănăstirea Frăsinei

Poate că mulți ați urmărit mai îndeaproape așa zisul "scandal de la Frăsinei". Eu nu... doar am luat la cunoștință și am trecut mai departe. Încerc de multă vreme să mă țin departe de subiecte fierbinți, controversate, pentru că nu mai am nervii tari și nici răgaz de a duce polemici nesfârșite care nu au niciun folos.
Documentul acesta însă, emis de Arhiepiscopia Râmnicului în tandem cu conducerea Mănăstirii Frăsinei, este cel puțin bizar. Am crezut că e vreun fake, până am văzut că apare și pe pagina oficială a Arhiepiscopiei. 
Așadar, după ce toți marii cuvioși din obștea Frăsineiului au coborât din mănăstire și au slujit fără niciun stres și mustrare de conștiință la "biserica de jos, la femei" ajutând zeci de mii de suflete, aflăm că de fapt s-a "încălcat jurământul"... Cine s-a gândit până mai ieri că bisericuța de jos e construită până la piatra... sau după piatra de blestem a Sf. Calinic? Nimeni. Toată lumea știa că una e să urci sus "la mănăstire, la bărbați", alta să rămâi jos, "la femei". Deseori se povestea paterical despre femei "fără Dumnezeu" care pățeau diverse necazuri urcând dealul spre mănăstirea de bărbați, dar niciodată nu s-a pomenit de vreun necaz al femeilor care mergeau "jos", să se spovedească.
Arhiepiscopia zice ceva legat de "situația anticanonică" în care se află biserica de jos... Gata cu joaca, nimeni niciodată, în vecii vecilor, nu va mai sluji acolo și nu va schimba hotărârea din documentul emis acum, nici arhiereu de ar fi... 
Din '89 până acum, în 33 de ani ,de ce nu ne-a spus nimic? Biserica aceea, carevasăzică s-a ridicat "din neascultare", zice docomentul, dar sfințirea ei cine a făcut-o? Nu tot un arhiereu?
Mila Domnului peste noi toți!

Autor: Laurenţiu Dumitru.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe