19 Octombrie 20

Șarlatanie: Un bărbat îmbrăcat în „preot” oficiază ILEGAL slujbe LIVE pe internet

    „Acest Nicolae Sima NU MAI ESTE PREOT!! Deși a fost caterisit acesta încă mai oficiază slujbe și cere oamenilor bani. Mi-a atras atenția această postare (dă clic pentru a vedea postarea) în care cere bani de veșminte. Cine cumpără veșminte pentru el, îmbracă în escroc și nu un slujitor al lui Dumnezeu. Mare mi-a fost mirarea când am văzut că avem și prieteni comuni.” - scrie jurnalistul Cornelius Florin pe Facebook.
    Pe site-ul arhiepiscopiatomisului.ro (sursă foto) gasim urmatoarele informații despre acest FALS „preot” caterisit, SIMA NICOLAE MACARIE:

    „Judecat în Consistoriul Monahal la data de 10 noiembrie 2008, pentru următoarele capete de acuzare:

    - Neascultare față de autoritățile bisericești
    - Administrarea cu rea voință și în mod fraudulos a bunurilor mânăstirii, rezultând un prejudiciu de 400.000 Lei.
    - Fals și uz de fals în scopul excrocării bunei-credințe și sentimentelor religioase ale credincioșilor.”

   Tot pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului găsim următorul avertisment în ceea ce îi privește pe cei caterisiți: „Arhiepiscopia Tomisului informează publicul cu privire la clericii care au fost caterisiți și depuși din treaptă. Deși nu mai au calitatea de preoți slujitori ai Bisericii Ortodoxe Române, unii dintre aceștia continuă să oficieze slujbe religioase, înșelând astfel conștiința religioasă a credincioșilor, care apelează la ei necunoscând adevărata lor situație canonică. Astfel, există riscul apariției unor secte sau schisme, ce pot genera tensiuni religioase în comunitățile de credincioși.
   Alții, în spirit responsabil față de propriile fapte,  au primit cu smerenie deciziile Consistoriului Eparhial și s-au reintegrat cu succes în sânul comunității de credincioși, unii rămânând în rândul angajaților bisericești, pe posturi laice.”
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe