30 Iulie 21

„Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!”

Ce îmi plac persoanele care cred că au găsit scuza perfectă pentru a nu merge la biserică: "Cine L-a răstignit pe Iisus? Preoții." Au auzit ei cuvântul "preot" și gata, s-au aprins niște beculețe pe acolo. Dar de fiecare dată îmi place să le întorc răspunsul:
- Dar cine a strigat în gura mare "Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!"? Cine? "Iar tot POPORUL a răspuns şi a zis".
1. În primul rând preoții și arhiereii menționați erau iudei. Ei nu au crezut și nici acum nu cred că Iisus Hristos este Fiul Dumnezeu. Dar numai o minte îngustă poate crede că arhierii menționați în Sfânta Scriptură erau ortodocși.
2. Chiar și arhierii și preoții de atunci nu ar fi avut nici o putere dacă poporul ar fi răspuns "Eliberează-L pe Iisus Nazarineanul" în loc de "Pe cine din cei doi voiţi să vă eliberez? Iar ei au răspuns: Pe Baraba." sau "Nu avem împărat decât pe Cezarul." 
3. Sigur că și poporul de atunci era tot iudeu însă mai greu este păcatul pentru un ortodox botezat ca să zică "Scoateți religia din școli" , "Scoateți icoanele din școli și instituții" , "Nu mergeți la biserică că popii L-au răstignit pe Iisus".
Și în cazul acesta, cine Îl răstignește pe Iisus?
Simplu: orice om care nu face voia lui Dumnezeu, fie el arhiereu, preot, diacon, mirean, președinte, deputat, secretar, profesor, simplu om de rând. Orice om care lucrează împotriva lui Dumnezeu se asemăna poporului de atunci care a strigat "Răstignește-L". / text: jurnalist Cornelius Florin / foto: tomisthecat.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe