23 Ianuarie 21

Sambata, 23 Martie, a avut loc la Câmpina a 5-a editie a Marsului pentru Viata. Tema de anul acesta a fost " Unic din prima secunda".

    Prin acest mars ne dorim sa afirmam faptul ca viata este un dar nepretuibil si ca omul este unic, irepetabil si important inca de la conceptie. Nu vrem sa interzicem, nici sa acuzam, nici sa imputam cuiva ceva.
    Omul nou, copilul este o impreuna lucrare a omului si a divinitatii. Stiinta demonstreaza azi ca omul este viu si unic, are ADN diferit de al mamei si de al tatalui, inca de la stadiul de embrion.

    Vorbim astazi de necesitatea de a adopta catei, pisici, copaci, pentru a-i salva de la moarte. Dar cum ramane cu copiii nostri? Cautam Viata pe alte planete, dar dispretuim viata din pantecele mamei? Vorbim de curentul feminist, de nevoile femeii de emancipare si de dreptul ei asupra propriului trup. Dar cum ramane cu posibila fetita, viitoare femeie, din burtica mamei? Unde este dreptul ei de a alege?
    Apoi, ne punem problema nivelului de trai la standarde europene in penitenciare, dar nu pare o prioritate stabilirea unui nivel decent de sustinere a femeilor insarcinate, a mamelor si a copiilor.
    Noi nu spunem ca toate aceste probleme enumerate nu sunt importante. Dar daca pentru autoritati copilul, nasterea, dezvoltarea, educatia si sustinere lui pe tot acest parcurs nu pare sa fie un subiect de o prea mare importanta, trebuie ca noi, impreuna, dar si fiecare in parte sa sustinem aceste valori. Noi suntem acum vocea celor care nu se pot apara.

Marsul pentru Viata - Campina 2019 Marsul pentru Viata trebuie sa reprezinte un inceput bun pentru o gandire pro-viata,...

Posted by Marșul pentru Viață - Câmpina on Saturday, March 23, 2019

    Ne intrebam azi de ce nu avem politicienii pe care ni i-am dori, de ce nu avem profesori performanti, mai multi medici, administratori competeneti, etc. Raspunsul este simplu. Pentru ca nu s-au nascut. Pentru ca au murit inainte de a se naste. Peste 22 de milione, o alta Romanie a fost omorata de neinformare, de frica, de dorinta de simplificare, de lipsa de iubire si de sprijin. Pentru acestia nu mai putem schimba nimic. Dar pentru cei care urmeaza sa se nasca putem. Schimbarea incepe cu fiecare dintre noi.

    Ce putem face este sa oferim sustinere morala si financiara femeii in criza de sarcina si mamelor cu copii, iar acolo unde nu putem, sa solicitam ajutorul celor in masura sa o faca. Exista deja centre in tara care ofera ajutor femeilor in criza de sarcina.

    Prin acest mars multumim pentru darul Vietii si invitam pe toti cei care ne-au vazut sa se implice in sustinerea miscarii pentru viata, a mamelor si a copiilor.
 
Numai bine!

Ioana Marica
Președinte LTCOR Câmpina
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe