05 Octombrie 22

Să punem pietrele jos.

În urmă cu mai bine de 3 ani, în aprilie 2019, un preot era acuzat că a bătut un copil, că l-a dat cu capul de pereți, că l-a umplut de sânge și că acesta nu a mai putut pleca pe picioarele lui de la școală.
Știrea a făcut înconjurul lumii, preotul a fost "demascat", apoi hărțuit și amenințat. Și-a închis contul de facebook din cauza amenințărilor. Pe la tv mama copilului venea cu tot felul de acuzații. Nimeni însă nu a cerut și varianta lui.
Doar EU am fost curios să o aflu, cică așa trebuie procedat în astfel de situații. Și varianta lui nu se potrivea deloc cu narațiunea din spațiul public. El recunoștea că l-a tras de urechi după ce acel copil i-a deranjat ora, totul culminând cu o încercare de a-i pune piedică dascălului de religie. Și că îi pare rău.
După ce EU am adus în atenția publicului imaginile cu băiatul plecând alături de colegi spre casă lucrurile s-au mai liniștit. Lumea a realizat că totul stătea cumva diferit. De asemenea, au ieșit la iveală faptul că în respectiva comunitate se obișnuia ca preoții să fie hărțuiți și șantajați, se mai întâmplase în trecut.
Lucrurile au avansat și în decembrie anul trecut preotul a fost condamnat la plata a 5000 de lei pentru purtare abuzivă, nicidecum pentru violențe. Adică pentru trasul de urechi, pe care îl recunoscuse din start.
Ce vreau să spun cu acest lucru. Atunci mi-a funcționat al 6-lea simt, instinctul mi-a spus că lucrurile nu stau tocmai așa.
Zilele acestea avem un nou caz în spațiul public în care un preot este acuzat și stigmatizat.
Lucrurile nu sunt însă deloc simple în acest caz. Sunt și eu prieten pe facebook cu părintele Visarion (foto), însă ca de fiecare dată am încercat să nu acționez sub primul impuls.
Pe surse am aflat că reținerea și, ulterior, plasarea acestuia sub control judiciar s-au făcut pe baza unor probe și, atenție, a unui flagrant. Ceea ce înseamnă că procurorii l-au prins cu ceva pe părintele Visarion Alexa. Adică nu doar pe baza unei plângeri sau a unei recunoașteri a lui. Repet, pe surse, zic eu, de incredere.  
Au circulat de ieri întruna postările unei doamne care se plângea că părintele Alexa a hărțuit-o și la serviciu. Lucru ce pare totuși improbabil. Cu toate astea, sunt unii oameni, de bună credință, care au sărit să o acuze pe respectiva de una și altele.
Astăzi Poliția a fost nevoită să iasă cu o clarificare și să spună că respectiva nu este cea din cauza căreia a fost reținut domnul Alexa. Și bine a făcut, era nevoie. Nu cred că trebuie să ne căutăm singuri dreptatea nici măcar în mediul online, mai ales când avem de a face cu un astfel de caz. Poziția poliției e firească.
Victima unui abuz sexual se presupune că a suferit deja un șoc, nu e nevoie să îi mai punem poza în piața publică. Asta chiar dacă noi credem că totul e o invenție. Până nu știm sigur, nu putem face asta.
Cred că de orice parte am fi, trebuie să lăsăm acum autoritățile să-și facă datoria și până la urmă vom afla cum stau lucrurile cu adevărat. Apoi mai comentăm.

Autor: Jurnalistul Paul Gabriel Andrei. / Foto: Facebook.com
Taguri: punem, pietrele, jos.,

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe