27 Mai 22

Să-i lăsam pe sfinti să se odihnească întregi

„Să-i lăsam pe sfinti să se odihnească întregi. Mi se pare o practică barbară să îl ciopârțești pe un sfânt și să îi trimiți o unghie într-o parte, o sprânceană în altă parte. Și la fel de suspectă e plăcerea unora să colecționeze sfinte moaște și vezi pe la unele biserici racle cu te miri ce firimituri din sfinți puse acolo claie peste grămadă. Să ne înțelegem, sfintele moaște sunt îmbibate de harul Duhului Sfânt și trebuie să le respectăm ca atare. Nu sunt niște talismane norocoase și nici nu ai puteri magice prin sine însele. Mi se pare firesc să existe Moaștele unui sfant în biserica de care a aparținut sau unde a trăit, întregi, frumos, natural. În schimb comerțul asta cu moaște care se practică în unele parti mi se pare de prost gust.” - IubescOrtodoxia.ro

Am găsit această postare la sursa citată mai sus. Mă iertați dacă greșesc, dar părerea mea este cumva aceeași...luând în considerare pe cei de abia intrați în Ortodoxie, pe cei care sunt doar botezați ortodox dar nu trăiesc sau nu au cunoscut ortodoxia. Consider că subiectul mai sus dezvoltat ar trebui explicat pentru viețuitorii de rând din ziua de azi mai mult din partea Patriarhiei sau Mitropoliilor.
Sigur, Trupul Sfinților a devenit lăcaș al Duhului Sfânt conform Sfintei Scripturi, sunt neobișnuit de ușoare, nu putrezesc cum este firesc, miros foarte frumos, unele izvorăsc mir etc ... reprezintă o universialitate a Bisericii Triumfătoare, aceste mici părticele din Sfintele Moaște reprezintă câte o mână întinsă spre ajutorul nostru din partea Sfinților lui Dumnezeu, o binecuvântare...dar și așa.. voi ce spuneți?

Foto: Sf. Ioan Maximovici.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe