18 Octombrie 21

„Să fie lumina!” Cum s-ar zice.

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei despre atacul ateu militant al celor de la „Recorder” contra Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părintele Daniel:

„Se întrebau unii de ce a durat 8 luni această anchetă pentru a vedea lumina zilei. Și eu îmi puneam întrebarea, recunosc, fără a-mi oferi un răspuns. Până am văzut postarea de mai jos.
Disclaimer - teorie neverificată
Acum fix o săptămână, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a solicitat expres Bisericii Ortodoxe să indemne oamenii la vaccinare.
Răspunsul a venit prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu, care a spus că îndeamnă oamenilor să se informeze și să decidă fiecare ce e mai bine pentru el. De asemenea, Bănescu a afirmat că BOR are deplină încredere în medici.
Reportajul celor de la Recorder a fost distribuit de mii de oameni, dar și de influenceri urmăriți precum Chirila, Mandruta, Dimofte et comp.
Însă in postarea celui mai influencer dintre influenceri, Caramitru, cred că avem totuși răspunsul. Fiul celui directorului care a renovat cu 70 de milioane de euro de la buget TNB spune că "BOR își condamnă enoriașii la moarte. E singura biserică care nu a îndemnat oamenii către vaccin."
BOR nu a transmis "nu vă vaccinați", dar nici nu a îndemnat oamenii să meargă, ci îi lasă să gândească si să decidă singuri. Iar asta nu se pupă cu vremurile de azi, când acțiunile trebuie să ne fie ghidate de unii sau de alții. Așteptăm tot timpul tema pe care să mergem.
Se demonstrează exact inversul discursului de până acum când BOR era acuzată că își influențează enoriașii. Și acum unii se lovesc de realitate, credincioșii chiar gândesc, umblă de capul lor și decid ce cred ei că e mai bine pentru sieși. Decizii care în timp se pot dovedi bune sau proaste. Dar sunt ale lor, ale indivizilor.
Zic și eu. Informați-vă!” - a scris jurnalistul Paul Gabriel Andrei pe un site social. / sursă foto: stirileprotv.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe