27 Mai 22

Rugăciune pentru pace

Cu toții, zilele acestea, privim cu durere spre războiul care s-a dezlănțuit la doar câțiva pași de țara noastră.
Privim cum copii de toate vârstele sunt smulși din brațele taților și nevoiți să ia calea pribegiei alături de mame, fără a mai ști dacă îi vor revedea vreodată.
Privim spre case distruse, unde o dată domnea pacea și bucuria. Spre oameni ascunși în beciuri și adăposturi, în frig, mizerie și frică.
Privim spre locuri unde poate am fost cu toții în pelerinaje, descoperind minunile marilor sfinți ucrainieni.
Privim uimiți cum pacea pentru noi toți a rămas doar la nivel declarativ și cum ani de zile nu am mai știut să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru ea.
Privim dar nu mai știm să ne întoarcem atenția spre icoanele bisericilor unde duminică de duminică Hristos, cu credință și cu dragoste ne cheamă spre potirul Vieții.
În fața lacrimilor, a disperării, a foametei și a urii singurul nostru medicament rămâne rugăciunea. Cu toții suntem datori în fața lui Dumnezeu să ne deschidem inimile și să plecăm genunchii spre rugăciune, pocăindu-ne în mod sincer, cerând lui Dumnezeu și Maicii Domnului să ne ierte.
Pocăința rămâne singura "armă" prin care cu toții ne putem schimba cu adevărat. Prin pocăință și rugăciune credincioșii din Constantinopol au putut să o vadă pe Maica Domnului în zori de zi, pe cer, rugându-se cu lacrimi și acoperind cu cinstitul Său Acoperământ capetele creștinilor primejduiți de asedierea cetății.
Sub acoperământul Maicii Domnului se află și România! Noi, românii avem o evlavie deosebită față de Cea care este mereu grabnic ajutătoare în necazuri.
Astfel, în acest post al Paștelui haideți să ridicăm rugăciuni de pocăință și să îi cerem lui Dumnezeu pace în aceste vremuri tulburi.
Oprindu-ne preț de câteva minute din timpul nostru, putem cu toții să citim un acatist către Mântuitorul sau către Maica Domnului, aprinzând odată cu candela sau lumânarea și sufletul nostru spre Domnului, deschizând odată cu paginile cărților de rugăciuni și inima noastră.
Rugăciune cu rugăciune, lacrimă cu lacrimă, în comuniune, să o rugăm pe Maica Domnului să ne dăruiască pace și să ne ierte păcatele, punând capăt suferinței umane.

Autor: Constantin Răzvan Popovici.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe