30 Martie 23

Robul lui Dumnezeu şi ucenicul satanei.

(Câteva diferențe esențiale pentru o clară identificare).  

Robul lui Dumnezeu, foloseste Adevărul ca să facă mărturisire, ucenicul satanei se foloseşte de Adevăr pentru a minți şi mai mult. 
Pe robul lui Dumnezeu, păcatul îl mânie şi-l doare, ştie că el însuşi e plin de păcate, dar asta nu-l împiedică să se ridice impotriva pacatului si curviei spirituale, trădării şi laşității de a mărturisi.
Ucenicul satanei caută scuză păcatului, în numele toleranței față de păcătos. Foloseşte mila creştină şi dragostea pentru a promova decadența, înlocuind libertatea cu libertinajul. Transformă orice virtute crestina în "casă de toleranță".  
Robul lui Dumnezeu îşi moare moartea sa de Mucenic, într-un fel sau într-altul, tăcut, stingher ori în văzul lumii, ucis, executat, condamnat, proscris ori în singurătate monahală ori pur şi simplu discret, în familie,  în timp ce ucenicul satanei ajunge la masa lui Irod, unde se lnfruptă din dulcegăriile şi privilegiile vremii. 
Robul lui Dumnezeu simte o chemare continua a sufletului catre Cele Sfinte, pe el Biserica il odihneste, se misca liber înlauntrul ei, precum copiii când se joacă prin grădina casei părintesti. 
Ucenicul satanei intră in Biserica şi are un scop ocult. El este trimis ori de anumite structuri ori de anumite loje ori de satana insusi. Are diploma in Teologie. Are studii comparative. Are în mâna sa MĂRGĂRITARELE Ortodoxiei si le-a transformat in pumnale tăioase pe care le va folosi sa spintece adevărata dogmă, propovaduind erezii si lepadari in numele unui iubirism absurd. 
Robul lui Dumnezeu nu are pretenția erudiției, ştie că nu le ştie pe toate, vorbeşte în cuvinte simple şi nu face paradă nici de idei, nici de neologisme.
Ucenicul satanei:
1. are cuvinte meşteşugite, termeni necunoscuți, nu prea poți să-l citesti, are mesaj alambicat, după ce-l citeşti sau auzi, te simți greoi, confuz şi prost, la el, adevărul e întotdeauna undeva la mijloc. 
2. împacă pe deplin şi capra şi varza. Pe Dumnezeu şi pe mamona. Scrie cu peniță de aur, dar vorbeste despre simplitate.  
3. propovăduieşte modestia, dar sare ca ars dacă-i ataci erudiția, 
4. scrie despre Hristos, dar contrazice Cuvântul Său. 
5. vorbeşte despre tradiție, dar laudă progresismul neo-marxist. 
6. dă citate din Biblie şi din Sfinții Părinți, dar laudă Occidentul din ce în ce mai decadent şi progresist. 
7. pare că apără Biserica, dar evită orice subiect pe marginea toleranței Sodomei.
8. vorbeşte de suflet, dar nu crede că diavolul există ori că duhurile necurate il lupta pe om pentru suflet. 
9. ucenicul satanei are doctorat în Occident, a văzut distrugerea morală de acolo, dar îi considera pe români inferiori occidentului şi  continua a slăvi "civilizația contemporană din Vest". 
10. daca începi să-i spui de ecumenismul eretic, ucenicul satanei începe să-l laude pe Papă, dar jură că apără Ortodoxia. 
11. e jovial şi binevoitor, zâmbeşte şi are o voce calmă, mieroasă şi calda, şi, cu zâmbetul pe buze,  îți spune că Biserica Ortodoxă are nevoie de "reformă şi de adaptare la noile timpuri", pomenind "provocările secolului 21". 
12. ucenicul satanei laudă mai mult ştiința decât pe Dumnezeu de la Care nu mai aşteaptă miracole. De altfel, dacă ai sta cu el la masă, în cercul său privat, ți-ar spune că de fapt orice minune are o explicație ştiintifică şi ca de fapt, multe chestiuni din Biblie au fost scrise în felul şi pentru nivelul intelectual al poporului la acea vreme, dar că ar fi timpul să mai schimbăm pe ici pe colo din "metafore". 
13. ucenicul satanei e promovat de mulți alți intelectuali-teologi şi trăieşte în armonie absolută cu statul, are un discurs corect politic si nu discută despre sufletul ortodox al poporului, ci despre "integrarea europeană" şi despre apartenența la valorile vestice, dar nu spune nimic despre mânăstirile goale din Europa de Vest ori despre Bisericile transformate în cluburi de noapte ori despre eşecul moral al tineretului occidental. 
14. în privat, ucenicul satanei abordează deschis subiecte "tabu" "admițând" că suntem prea mulți oameni pe planetă, că bătrânii sunt o povară, că unii oameni nu ar trebui să se nască ori că unele "loje" sunt de fapt bune şi că nu ne vor răul.
15. ucenicul satanei are grup pe FB, e administrator ori moderator la grupuri de discuții intelectuale tolerante şi progresiste, iubiriste şi integratoare. Laudă orice "contribuție" eretică, dar condamnă ferm orice luare de atitudine mai intransigentă. Ei vorbesc mult despre funcția socială şi psihologică a Sfintei Liturghii şi mai puțin despre Sfintele Taine, Energiile Necreate şi Hristos Euharistic. 
Luați aminte la această simptomatologie, căci îi veți vedea pe ucenicii satanei îndemnandu-vă să luați oferta necurăției.
Oare nu v-ați lămurit că satana va face în aşa fel încât şi-n biserici să se poată intra doar pe bază de pecete? 
Mare ambiție are satana căci când îl imită pe Hristos şi spune că nimic nu vom putea face fără el, se referă inclusiv la Sfânta Liturghie. Nu are mai mare ambiție satana decât să  vadă ca Însăşi Sfânta Liturghie se face tot cu voia sa iar creştinul merge la Biserică cu pecetea lui pe mână. 
Aşa va schimba diavolul Sfânta Liturghie în liturghia sa, în liturghia lepădării... să creadă bieții căldicei că se roagă la Tatăl, dar ei se vor ruga la tatăl minciunii...

Sursă: FB.com

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in Era IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe