21 Aprilie 21

Restricția pentru libera circulație pe timp de noapte ar putea fi ridicată de Paștile Ortodox și de cel Catolic.

   Fel de fel de titluri în presa din ultimele 2-3 ore cu privire la marea sărbătoare a Paștilor, titluri de genul „Liber la slujba de Înviere”, „Credincioșii vor putea merge la biserică de Paște. Circulația persoanelor ar putea fi permisă până la ora 2 noaptea” sau „Raed Arafat, decizie de ultimă oră cu privire la slujba de Înviere. Ce vor avea voie, de fapt, să facă credincioșii” ... total penibile. Dragilor, să ne înțelegem, de Paști nu îi aducem cinstire și adorare ca unui Dumnezeu lui Arafat sau lui Iohannis, ci fix Mântuitorului Iisus Hristos! Trebuie să aștept eu „dezlegare” de la un musulman pentru a merge la Biserică când doresc eu? Sau trebuie să-i cer voie lui Iohannis dacă să merg sau nu la Sfânta Înviere a Domnului? Pardon... îmi pare foarte rău să îi informez pe politruci, dar eu nu sunt bătaia lor de joc. Mă pot prigoni, mă pot ataca și mai tare decât au făcut-o până acum, mă pot amenda, îmi pot închide Bisericile...dar eu NU mă voi lăsa de Hristos, Domnul nostru! 
   Mesajul Patriarhiei Române, conform alephnews.ro, a fost acesta: „Slujba de Înviere se va desfășura în mod normal.” Pai doar nu anormal după cum vor trădătorii de la frâiele statului.

   „Deschiderea tuturor oficialităților pentru buna, ordonata și în același timp fireasca desfășurare a Slujbei de Înviere, ca și a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfășura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măștii, distanțarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcașul de cult de care aparținem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

   Datele concrete legate de organizarea și desfășurarea Slujbei de Înviere vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât și de autorități după ce vor fi stabilite. - se arată de către sursa citată mai sus. 
 
Sursă foto: Bailica.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe