14 August 22

Reactivarea Mitropoliei Tomisului echivalează cu redarea istoriei către români.

Reactivarea Mitropoliei Tomisului echivalează cu redarea istoriei către români. Atât de simplu e.
Pentru că istoria noastră e strâns legată de Hristos, prin cei doi Sfinți Apostoli, Ucenicii Săi, Andrei și Filip, care au fost în Sciția Mică, Dobrogea de astăzi.
Pentru că istoria noastră e strâns legată de Hristos prin arhiereii care au participat la primele Sinoade ecumenice. La Nicea, în anul 325, unde s-a scris Mărturisirea de Credință, Crezul niceo-constantinopolitan, un ierarh din Dobrogea, pe nume Marcus, a stat lângă Sfântul Nicolae, lângă Sfântul Spiridon, lângă Sfântul Împărat Constantin și lângă toți ceilalți 314 sfinți părinți care au participat.
Un ierah din Dobrogea a văzut cu ochii lui cum Sfântul Nicolae i a dat una peste ochi lui Arie, pentru monstruozitatile pe care le sustinea. Si, de asemenea a trait minunea cu caramida facuta de Dumnezeu prin Sfântul Spiridon.
Dar nu numai la Nicea au participat ierarhi din Dobrogea, ci și la următoarele 7 Sinoade.
Primul Mitropolit român a fost Theotim I din Sciția Mică,  între 390-407. Cum să nu fie Mitropolie și azi? Dar de ce?
Istoria noastră e una cu biserica. Și știți de ce? Pentru că biserica a scris adevărul și în piatră, e unul dintre motivele pentru care  si are asa mari vrăjmași.
Nu v-am văzut pe cei care tot spuneți ca  "popor jalnic" să distribuiți sau să scrieți singuri, sa abordați manifest, subiectul reactivării Mitropoliei Tomisului. Faceți astfel jocul vrăjmașului poporului nostru, care asta vrea, să credem că suntem ultimii din Europa.
Dar nu asta e calea, oameni buni!
De ce nu urmăriți ce face ierarhul de la Tomis, pentru a reda istoriei mia de ani făcută pierdută cu adevarurile aferente? De ce nu aveți opinii pe tema asta? Că astfel vă veți lămuri și veți lămuri și pe alții că nu suntem deloc ultimii în toate. Ba dimpotrivă!
Doamne,  miluiește neamul nostru românesc!

Autor: Cristina Leordeanu / Foto: IPS Teodosie
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe