08 Martie 21

Reacții virulente despre evenimentul neo-marxist, noul comunism își arată colții! „Kitschul din kitsch de la AFI Cotroceni”

   Publicistul Cătălin Sturza, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu, teologul Cătălin Rusu, jurnalistul Cornelius Florin, deputatul Constantin Răzvan Popovici și alții au luat atitudine față de atacul neo-comunist cu „expoziția kitschului” de la AFI Cotroceni. 

   Publicistul Cătălin Sturza titrează „Kitschul din kitsch de la AFI Cotroceni ”, argumentând că „Kitschul nu stă în crucile expuse acolo (nereprezentative pentru cultul ortodox), ci în ce au produs fără voia lor patronii mallului, în combinație cu „artiștii”, prin acea expoziție.” 

   Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu atrage și el atenția vizavi de atacul contra Bisericii, contra credinței creștine de la mall-ul AFI Cotroceni: „Nu e muzeu, este atac ideologic. Reeducare. Noul comunism este consumerismul globalist. Care te vrea client fără morală și principii, doar un desfrânat al consumului profitabil al marilor monopoluri.”

   Teologul Cătălin Rusu scrie pe un site social: „Ete, neomarxistii, făcura și ei o expozitie.”

   Jurnalistul Cornelius Florin face o analiză reală a deselor atacuri contra Bisericii: Nu, nu vă imaginați că în centrul pamfletului este un alt cult în afară de cel ortodox. Doar ortodoxia este de batjocorită. Exact ce vă ziceam zilele trecute, nu contează cine ești, cum te cheamă și ce realizări ai. Contează că ai o haină neagră până în pământ, călugăr, maică sau preot și deja ai etichetele puse pe frunte "purtător de veșminte scumpe" ,"hoț" etc. În cazul acestui muzeu  (Romanian Kitsch Museum) este batjocorit și Fiul lui Dumnezeu. Nimic nou, având în vedere faptul că El este batjocorit și vânat încă din momentul venirii Lui pe pământ. Nici bine nu se născuse că deja omul înnebunit după împărăție căuta să Îl omoare pentru că îi era teamă că îi va lua împărăția. 

   Constantin Răzvan Popovici, consilierul deputatului Daniel Gheorghe, a scris și el pe un site social despre batjocura kitschului ateu militant: Kitsch-ul Propagandei! Ce a reușit să facă un astfel de vernisaj? Să scoată din context elemente ce aparțin unei tradiții religioase milenare, bagatelizând informațiile, livrându-le unui public de consum. De altfel, scopul propagandistic denotă un kitsch de informații, o amestecătură în bagajul cultural al celor ce îl propun, în cazul nostru "artiștii muzeografi".
În fața unui astfel de spectacol unde profanul se erijează în atotștiutor analfabetismul religios îi este victimă clară. 
Soluția este la îndemână fiecaruia. Atâta timp cât acceptăm astfel de mizerii în virtutea falsei libertăți de exprimare și nu o combatem prin cunoașterea cu adevărat a valorilor și înlăturarea elementelor cu adevărat kitsch, vom asimila orice propagandă pe post de adevăr.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe