19 Septembrie 20

Razvan Bucuroiu: În ochii globaliștilor, Biserica lui Hristos este un obstacol major în calea nivelării & aplatizării valorilor

   În ochii globaliștilor, Biserica lui Hristos este un obstacol major în calea nivelării & aplatizării valorilor, a criteriilor, a obișnuințelor, a aspirațiilor.
   Între cele două promisiuni: raiul manufacturat aici, rapid, un fast-eden dacă vreți și raiul ceresc - care solicită trudă pe pământ, prigoană și cruce, activiștii fericirii globale nu pot pricepe cum de unii oameni încă mai gândesc atât de “retrograd“.
   Cum adică: mai stai pe gânduri și ești fraier?! O viață ai, pe aia trebuie s-o trăiești cu frenezie, cu pasiune, fără rest. Ce-ți promit popii e praf în ochi, nu s-a întors nimeni din morți să ne spună cum e acolo...
   Da, e drept, nu s-a întors nimeni, însă a înviat Unul! Și toată această înviere cu al său cortegiu de întâmplări și normative ulterioare - în care acum mai credem, sau nu - vedem cum a schimbat definitiv relieful sufletesc al omului. Și dacă așa arată “conceptul“ creștin al acestui Dumnezeu “creat de popi“, și dacă acest concept a făcut atâtea pentru oameni eliberându-i de spaime și sclavii, atunci e un concept/principiu bun, verificat, ultra-productiv, super-eficient, mega-realist. Ce-ar mai fi de adăugat? Ce-ar mai fi de scos?
   Dar dacă - paradox strident! - Dumnezeu chiar există? Acest Dumnezeu pus pe șotii vizuale (ba E, ba nu E), vorbind în dodii și parabole, descris alegoric sau brutal în Scripturi, acționând bizar și mângâios, gelos sau indiferent - dacă El totuși există, cu adevărat? Înseamnă că o mână de oameni a fost constant de partea binelui și nu s-a plecat sub nici un cuvânt, niciodată. Și mai înseamnă că o mână de oameni a acționat altfel decât grosul, în pofida instinctului și a legilor “cuminți“, ducând pe umerii lor istoria, în punctul acesta. Și nu e rău deloc, până adineaori (secolul 20) le-a ieșit.
   Și acum să fim lucizi: globaliștii nu sunt oameni răi, sunt doar orbi. Și orbii merg în grupuri, mari. Unde? Cine îi știe?
 
de Razvan Bucuroiu, Director editorial Lumea Credintei, Facebook
Foto credit: pixabay.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe