30 Noiembrie 21

Răspunsul pr. prof.Patriciu Vlaicu la un articol „De Interes”

Ieri, în articolul „Nu vaccinul și efectele lui reprezintă adevărata problemă, ci DICTATURA criminală instituită pe bază de vaccinare” am prezentat problema certificatului verde, certificat eliberat pe bază de vaccinare anti-covid, acesta dând naștere la o discriminare fără precedent în ultimii 30 de ani în România.
În articolul menționat mai sus, am publicat un fragment dintr-o postare a părintelui Patriciu Vlaicu pe un site social în care spunea următoarele: „Noi preoții ar trebui știm să-i întărim pe credincioși să nu înlocuiască frica de virus  cu frica de vaccin. A refuza din principiu vaccinul este ca și cum am refuza să purtăm vesta antiglonț, în locurile unde este pericol să fim răniți, doar pentru că și cu ea putem să suferim și chiar să ni se rupă coastele în cazul în care calibrul glonțului care  ne lovește este mai mare. Vaccinul nu face decât să dea sistemului imunitar, făcut de Dumnezeu, posibilitatea de a identifica mai ușor inamicul. Refuzând din principiu vaccinul, dincolo de sfatul medicului, este ca și cum, pe front,  am refuza medicamente care ne ameliorează vederea după ce ochii ne-au fost afectați de gaze și astfel am intra, ca nevăzătorii, direct în bătaia tirului inamic.” - comentând declarația părintelui că această idee că refuzăm vaccinul doar pe bază de frică generalizată este FALSĂ, marea problemă este alta. Sigur, după vaccinare multe persoane s-a întâmplat să moară, autoritățile spun că nu din cauza vaccinului ... Vaccinul NU imunizează, în cel mai bun caz te ferește de o formă urâtă a efectelor virusului Covid-19, efectele adverse care nici măcar nu sunt cunoscute de către producător, cu toate acestea un vaccin într-o astfel de situație sanitară este esențial! Dar nu obligatoriu, nu eliminând libertatea omului dată de Dumnezeu, nu închizând oamenii sănătoși în case, nu instaurând o adevărată atmosferă dictatorială plină de cenzură după modelul Coreei de Nord.
Am cerut și dreptul la replică al părintelui, scriindu-ne următoarele: „Cred ca merita sa ascultati cu atentie parerea mea. Si eu consider ca fiecare trebuie sa decida singur daca se vaccineaza sau nu, dar multi dintre oamenii care se considera voce a Bisericii au avut un discurs de descurajare a vaccinării și au înlocuit frica de virus cu frica de vaccin. Eu consider ca in situatia in care ne aflam, daca nu mi-as spune parerea deschis, as fi complice multor tragedii. Medicii sunt cei care au competența de a evalua fiecare caz in parte. Am facut această postare după multă cugetare deoarece eu cred ca oamenii care urmăresc postările mele vor sa-mi stie parerea. Am decis sa mi-o spun deschis. Eu nu am spus si nu spun ca restrictiile pe baza de certificat verde sunt o soluție rezonabilă prin ea însăși. Este evident ca un act medical nu trebuie sa fie impus. Decizia de a impune certificatul verde este una de ordin politic și cei ce iau aceste decizii iși sumă politic reesponsabilitatea. Problema este că neasumând poziția oficială a Bisericii, din punctul meu de vedere echilibrata, cei care au descurajat vaccinarea cu tot felul de argumente care amestecă religiosul cu medicalul, au compromis șansa de a critica eficient ceea ce merită criticat: impunerea indirectă a unui act medical. Eu nu doresc să intru in polemică pe această temă. Mi-am spus părerea și cred că aveam o datorie morală să mă exprim. Dezbinarea actuală din Biserică în care nimeni nu mai știe de cine ascultă și în ce direcție o apucă, este o problemă de ordin canonic și față de această problemă am reacționat.”

„Ni se spune din partea presei sistemului că vaccinul ne dă libertatea înapoi, că vom reveni la viața normală....că dacă vom ajunge la pragul inventat de ei de 70% populație vaccinată în România vom reveni la normal....FALS! Vedem că Israel (peste 62% vaccinați cu schemă completă), Marea Britanie (peste 73% vaccinați cu schemă completă) sunt lovite grav de un mare val de infectări cu Covid-19, poate cel mai mare de la începutul „pandemiei OMS”. Despre Marea Britanie am scris aici „Una dintre cele mai vaccinate țări din Europa se luptă cu cel mai mare val de infectați cu Covid-19 de la începutul pandemiei”. Nu se poate să nu sesizăm ineficiența vaccinului și faptul că autoritățile române încearcă să manipuleze spunând că la pragul de 70% români vaccinați totul va reveni la normal ... un mare fals, atunci vor cere 90% și vor implementa obligativitatea totală a vaccinului, să nu mai spun că vor obliga și copii să se vaccineze! Aceste aspecte de privare de libertate a cetățenilor din partea celor puțini seamănă izbitor de mult cu aspectele istorice din perioada de tristă amintire nazistă sau cu regimul din Coreea de Nord. Mie îmi place libertatea, democrația, civilizația milenar-europeană, nu dictaturile.” - fragment din articolul „Nu vaccinul și efectele lui reprezintă adevărata problemă, ci DICTATURA criminală instituită pe bază de vaccinare ”. / sursă foto: Facebook.com
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe