08 Decembrie 22

Răspunsul lui Dan Diaconu la întrebarea: Ce se întâmplă în Rusia?

„Ce se întâmplă în Rusia? - e întrebarea pe care am primit-o din mai multe locuri. Pe moment, singurele elemente pe care le știu sunt cele legate la scopul recrutării, anume intrarea în linie dreaptă a ofensivei din Ucraina. Armata rusă vrea să ocupe estul, toată zona litorală, inclusiv joncțiunea cu Transnistria, să declanșeze referendumuri în zonele ocupate și să le alipească Rusiei. În acest fel asigură eliberarea etnicilor ruși din Ucraina, o zonă tampon generoasă și limitarea geopolitică a Ucrainei. E totuși discutabilă perioada pe care și-au ales-o întrucât, cel mai probabil, noii militari vor merge în Ucraina în decembrie-ianuarie, adică în plină iarnă.
Cei 300 000 de rezerviști vor merge pe frontul ucrainean; conform declarațiilor oficiale, cei care se află acum în stagiul militar nu merg la război. De asemenea, vor fi numeroase categorii care vor putea să-și amâne intrarea în armată. Aceasta deoarece Rusia e interesată să arunce în luptă militari cu experiență, nu debutanți care să devină ținta armatei Ucrainei. Pe un alt plan, dar în cadrul aceluiași scenariu, Rusia a început recrutarea de mercenari pentru o divizie străină de elită.
Industria militară a țării a intrat în zona de alertă și se lucrează cu motoarele turate la maxim atât în zona de producție cât și, mai ales, în zona de introducere a noilor arme în dotarea armatei rusești. Ca un exemplu, se remarcă modernizarea surprinzător de rapidă a poligonului ultrasecret de la Arhangelsk.
Este ridicată zona de alertă întrucât, dacă SUA dă către Ucraina rachete cu rază sporită de acțiune, avioane și tancuri, Rusia se va vedea în situația de a declara război americanilor. Se pare că atât Biden - căruia oricum nu-i poți cere nimic, dar, mai ales, Pentagonul nu vor să înțeleagă realitățile din teren, ceea ce pare că va conduce la o scăpare de sub control a situației. Oricum, semnalul dat de Rusia este acela că nu mai are de gând să se bată cu fantomele aruncate în față de alianța americano-engleză și că e gata să atace răul de la rădăcină.” - a scris Dan Diaconu pe un site social.

Foto: dw.com

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe