22 Septembrie 21

Raluca Turcan i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal trecut la cele veșnice în anul 1803

„Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Da, este MINISTRU al Muncii doamna Turcan, și da, este una dintre persoanele care au râs cu gura până la urechi de gafele Vioricăi Dăncilă ... Ulterior, ca reacţie la ironiile de pe Facebook, Turcan a şters urarea, păstrând doar prima parte a postării, fără „la mulți ani”, ceea ce i-a atras noi critici ministrului.

„Se răsucesc in morminte Horia, Closca și Crișan, Eroi ai Neamului Românesc. In România, ucigașul lor primește osanale, cinste și urări de La mulți ani (deși e mort de 200 de ani) în timp ce Eroii Neamului Românesc, sunt trecuți în uitare.” - a scris Iulian Bracau pe Facebook.

Foto: digi24.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe