17 Octombrie 21

Raed Arafat încalcă Constituția României!? Certificatul verde este neconstituțional!

Avocatul Poporului, a amintit de situația din 2020, când CCR a statuat că astfel de restrângeri de drepturi pot fi realizate doar prin lege.
Renate Weber: Vă mai aduceți aminte proverbul acela care spune că vara trebuie să îți faci sanie? Se vorbește de valul 4 înainte de a intra în vară! Eu cred că un guvern chibzuit asta trebuia să facă.

Singura soluție, spune Renate Weber, e ca persoanele afectate de noile restricții să atace în instanță decizia Guvernului:

”Introducerea obligativității prezentării certificatului verde aduce o restrângere a exercițiului unor drepturi și libertăți. Eu m-aș fi așteptat ca să se facă aceste lucruri prin lege pentru că așa a spus Curtea Constituțională nu o dată. Vă aduceți aminte, în 2020, au fost mai multe decizii în acest sens și era firesc ca acest lucru să se întâmple printr-o lege. Guvernul avea la dispoziție toată vara ca să pregătească un proiect de lege, care să fie după aceea dezbătută în Parlament. Hotărârea de Guvern, din păcate, nu poate fi atacată la Curtea Constituțională. Doar persoanele individuale pot să o atace în contencios administrativ”, a spus Weber la Digi FM, potrivit g4media.ro

În România avem dreptul la sănătate garantat prin Constituția României

Dreptul la ocrotirea sănătăţii - ARTICOLUL 34

(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
Asta până când vine unul ca Raed Arafat și dă ordine iar cei din sănătate stau drepți în fața lui. Ceea ce nu știu unii este faptul că pentru astfel de decizii majore care încalcă Constituția României, trebuie legi, dezbateri etc. 
Eu dacă aș avea pe cineva din familie care ar avea de suferit de pe urma acestui ordin, l-aș da în judecată iar în cazul unui deces aș face plângere penală pentru ucidere din culpă sau omor calificat cu premeditare.” - a scris jurnalistul Cornelius Florin într-o postare pe un site social.

"Este un ordin care este publicat deja pe toate site-urile de mass media şi peste tot. Nu face parte din ordinele care ni s-a spus că trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial. Plus, este un ordin de management şi de triaj într-o situaţie de dezastru şi, îmi pare foarte rău, dacă medicina de dezastre nu este în concordanţă cu Constituţia, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituţiei, trebuie să respect salvarea vieţii şi principiile pe care le-am învăţat în acest domeniu", a declarat Raed Arafat.

"Normal, este dreptul oricăruia să se îndrepte în justiţie. Vom explica în justiţie ce am făcut. Sperăm să înţeleagă lumea. Medicina are reguli şi principii. Cine vrea să vadă ce am aplicat - dacă respectă principiile internaţionale ale medicinei şi, mai ales, ale situaţiilor de dezastre medicale - o să înţeleagă că nu am ieşit deloc din normalitate şi din ce s-ar face în orice ţară", a mai spus Arafat.

"Cei care au nevoie de îngrijiri imediate nu vor suferi, cei care nu pot fi amânaţi nu vor suferi. Da, cei care şi-au planificat 'mă operez de hernie de disc azi' şi li se spune că 'peste trei săptămâni', poate că e un disconfort... dar asta nu înseamnă un impact asupra sănătăţii sale", a susţinut Arafat conform agerpres.ro

Foto captură: B1tv.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe