20 Octombrie 20

Raed Arafat: Încă există retincenţa de a permite accesul în lăcaşurile de cult.

   După cum am scris și-n articolul acesta, nimic despre deschiderea Bisericilor după data de 15 iunie. Se deschid însă alte „biserici” ... „Se deschid "catedralele" neamului nostru Românesc, începând cu 15 iunie :Mall-urile. Bisericile Nu!” a scris cineva pe un site social. Chiar așa și este, bătaia de joc continuă din partea celor fără de Dumnezeu care se află la conducerea țării, oameni puși de noi acolo ...

   "La acest moment, din discuţiile pe care le avem, nu există alte soluţii. Încă există retincenţa de a permite accesul în lăcaşurile de cult. Am avut focare care au apărut în anumite zone,  în care s-au întâlnit mai mulţi împreună. O zonă chiar a trebuit să o carantinăm. În acest moment, să ajungem la slujbe în interior, cu anumite măsuri, poate la următoarea fază de relaxare. Dar nu vreau să spun că acesta este răspunsul definitiv. Depinde ce discutăm cu colegii din comisie", a declarat Arafat la Antena 3.

   „Pastorul Viorel Iuga, preşedintele Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România, afirmă că s-a acceptat prea uşor suspendarea slujbelor religioase în contextul pandemiei. Comentariul pastorului Iuga vine la scurt timp după ce preşedintele Iohannis a vorbit despre o relaxarea a restricţiilor după 15 iunie, fără să spună ceva şi despre reluarea slujbelor în interiorul bisericilor. În acest moment, programele religioase publice se pot organiza doar în aer liber.„ - informează stiripesurse.ro, Conform site-ului citat, Sfânta Liturghie în Biserică ar putea fi permisă la următoarea relaxare a restricţiilor, după 1 iulie. Arafat afirmă însă că nu s-a luat o decizie oficială în acest sens.
 
Foto credit: activenews.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe