27 Noiembrie 22

Putin sport! Despre calificarea spectaculoasa a lui Liverpool in FINALA Ligii Campionilor si despre Messi

    Este adevarat ca avem foarte putine articole sportive pe acest site, si este normal asa...numai ca o postare pe o retea de socializare mi-a atras atentia intr-un mod deosebit, o postare cu care sunt de acord 100%!

    "Pe 2 mai scriam că singura şansă ca Messi să devină cel mai bun din istorie e dacă ia UCL şi Copa America în acest an. Fără ele, nu există nicio şansă indiferent câţi fani, jurnalişti sau foşti fotbalişti îl ridică în slăvi pentru orice reuşită.

    Mai vă aduceţi amintei când toţi spuneau înainte de 2016 că un Campionat European e mai greu de câştigat decât unul Mondial? Aţi mai auzit pe cineva spunând asta în ultimii 3 ani? Ştiţi de ce schimbarea aceasta de viziune? Pentru că era important ca succesul Portugaliei cu Ronaldo să fie pus în umbră de marketingul extraordinar ce gravitează în jurul celui care trebuie să fie declarat cel mai bun jucător de fotbal din istorie, Lionel Messi.

    Ţineţi minte când se spunea că Ronaldo e un produs de marketing? Ani de zile s-a spus asta, până când băiatul a început să fie golgheterul Champions League an de an şi să mai ia şi trofeul de 4 ori în 5 ani.

    Căutaţi să vedeţi ştirile dupa Juventus - Ajax 1-2. Cele mai multe sunt în nota ""Ronaldo, out din Champions League". Eeeh, căutaţi astăzi dacă vedeţi vreuna în care se pomeneşte de Messi! Parcă nici nu a jucat aseară, toată lumea îl ignoră, toată lumea vorbeşte, pe bună dreptate, numai de performanţa magnifică a lui Liverpool.

    Miza anului acesta era ca Messi să câştige un nou Balon de Aur, toată lumea a contribuit la acest lucru. Mai ştie cineva cine a luat acest trofeu în sezonul trecut şi de ce? Tot aparatul de marketing din jurul lui Messi a făcut ca pentru anul trecut să îi fie dat lui Modric, jucător cu un gol în tot sezonul de La Liga şi încă unul în Champions League. Şi nici la pase decisive nu a stat grozav, tot una în UCL. Iar la Mondial, tot una. Nu trebuia să ajungă Ronaldo la mai multe baloane ca Messi. Ţineţi cont că Messi a avut 4-1 la acest capitol, era destul de jenant să ajungă la 5-6, tot o remontada spectaculoasă fiind şi asta.

    Țineți minte ce spuneau toți de parcursul lui Real Madrid din acest an? "Domne, a plecat Ronaldo, dar să nu uităm că și Zidane, el era poate mia important" Eeh, iată ca Zidane s-a întors și Real tot nu se regăsește. Ați mai auzit pe cineva punând accent pe sezonul slab făcut de Real?

    În vară este Copa America şi Messi va avea încă o dată şansa să câştige un trofeu şi cu o altă echipă în afară de Barcelona. Repet, am spus pe 2 mai că trebuie să ia UCL şi Copa ca să fie declarat GOAT. Să spunem că ar putea fi aşa dacă va câştiga această competiţie, mult, mult mai slabă decât un Campionat European. Însă va închide multe guri un eventual succes, iar aparatul de propagandă va titra "Evoluţie de pe altă planetă pentru Messi cu Qatar". Da, Qatar va participa.

    Tot un lucru pe care simt nevoia să îl repet, un jucător nu poate fi considerat cel mai bun atâta timp cât colegii săi de la club au câştigat totul cu Spania, Euro 2008, CM 2010 şi iar Euro 2012. Total nedrept a fost pentru un Xavi sau Iniesta să fie tot timpul în umbra celui pe care-l serveau. De când n-a mai luat Barcelona UCL? Din 2015, exact anul când Xavi a plecat la Al Saad, iar Iniesta deja era alt jucător după accidentarea la genunchi din 2016.

    Apoi, ca să lăsăm cifrele deoparte, numai cine nu a jucat fotbal nu ştie că în acest sport adaptarea e foarte importantă. Nu avem deloc garanţia că Messi, cel mai bun din istoria Barcelonei, ar fi fost acelaşi jucător la City, Bayern, Juventus sau PSG. Eu chiar sunt convins că nu. Dacă a marcat 22 de goluri împotriva formaţiilor din Anglia nu înseamnă că acelaşi jucător ar fi defilat prin Premier League. Pentru că ar fi avut alţi jucători în vestiar, alţi colegi pe teren, alt suport moral. Fac o comparaţie deplasată, însă Liviu Antal a fost golgheterul României în 2014 cu 16 goluri. A fost un jucător senzaţional atunci pentru Vaslui. Păi în carieră a mai trecut pe la 8 echipe şi nu a marcat mai mult de 6 niciodată.

    De aceea, să joci bine la Sporting, Manchester, Real Madrid, Juventus şi în naţionala Portugaliei pentru mine e mult mai greu decât într-o echipă a Barcelonei plină de staruri. În plus, să câştigi trofee şi cu toate, că asta e tot ce contează.

    Mai ţineţi minte când toţi spuneau că în Italia se marchează mai greu ca-n Spania? Că e alt campionat, că apărările sunt mai puternice, că Ronaldo nu va face faţă? Unde sunt aceştia acum când Ronaldo iese golgheter şi acolo, aţí mai zărit vreunul cu acest discurs?

    Deci mai vorbim după Copa America. Aaah, era să uit, dacă Argentina nu o câştigă anul ăsta, o poate face la anul, că băieţii au mai pus-o de încă un turneu. Din 2015 până în 2020 vor fi 4 ediţii în total...poate, poate pleacă şi Lionel cu un trofeu acasă.

    He never walks alone!" - scrie jurnalistul Paul Andrei pe un site social.

Sursa foto: Goal.com

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe