30 Iulie 21

Puterea titlului: A apărut iar un titlul prin presa românească „BOR se opune educației sexuale în școli”

Mai știți când vă spuneam de puterea titlului și că de multe ori el este compus în așa fel încât nu reflectă realitatea din articol, ci doar vrea să instige la ceva? A apărut iar un titlul prin presa românească "BOR se opune educației sexuale în școli". Vai! Șoc și groază . Vă dați seama ce știre. Dar cum de nu au trecut asta la Breaking News? Dar stați asta nu este tot. Unii mai pleacă și urechea și au început să verse frustrările despre biserică. Alo, Biserica Ortodoxă Română nu se opune, atenție, EDUCAȚIEI, ci se opune pentru că în momentul de față programa școlară este neclară și nedefinitivată. Normal că nu poți fi de acord cu ceva ce nu este bine pus la punct. Păi spuneți-mi știți măcar de cine ar urma să fie predată această materiei? Nu știți nu? Dar știți măcar ce urmează să fie predat? Nici asta nu știți nu? Păi atunci stați liniștiți acolo. Stați jos. Nota 2. Unii aduc ca argumente pentru această "educație", începerea vieții sexuale la vârste fragede, graviditatea în creștere la vârste cuprinse între 15-17 ani și transmiterea bolilor prin act sexual. Îmi aduc aminte că și noi când eram la școală mai venea câte cineva să ne spună despre metodele de protecție, despre pericolul acestor boli și despre dezavantajele unei vieți sexuale timpurii. Da, dezavantaj pentru că pe atunci unii mai aveau curajul să spună "Trăiți-vă copilăria. Veți avea destul timp și de făcut sex când veți avea o familie" . Da, ne spuneau unii de familie. Ce demodați nu? Bun, acum s-au mai dezvoltat acești "specialiști". Acum spun "Dacă apare monotonia conjugală, încercați și voi de câteva ori și cu altcineva. Ieșiți din rutină". Educație nu? Păi tot ceea ce spun ei că a devenit un pericol pentru minori, nu se poate rezolva prin "educația" sexuală din școli. Vreți să rezolvați graviditatea la vârste fragede? Iată câteva soluții:
- Închideți site-urile porno
- Supravegheați părinții cu probleme alcoolice 
- Nu mai afișați pe internet tot felul de filme provocatoare
- Ca părinți, supravegheați-vă copiii când navighează pe internet
- Încercați să le explicați copiilor că au nevoie de o copilărie frumoasă, nu de una matură în gândire
- Ca stat, puneți mâna și distrugeți rețelele care se ocupă de traficul de persoane
- Supravegheați adulții cu antecedente în ceea ce privește agresiunile sexuale
Unii cam asta nu înțeleg. Vă plângeți că sunt minore care rămân gravide? Așa și cum vreți să rezolvați voi problema asta? Le spuneți cum să folosească steriletul sau ce pilule să ia? Le spuneți băiețașilor să folosească prezervativul? Adică un fel de "Aceastea sunt metodele contraceptive. Folosiți-le și faceți sex în continuare". Cam asta este educație? Am auzit și expresia asta "Copilul meu își atinge părțile intime de la vârsta de 2-3 ani". Păi acum scuzați-mă... voi aveți impresia că un copil de 2-3 ani știe ce să facă cu ce își atinge?. Aș adresa și eu o întrebare acestor părinți: voi când v-ați atins părțile corpului la 2-3 ani, știați ce se va întâmpla în viață? Păi copilul acela în afară de "bu-bu, ga-ga, ma-ma", nu știe. Acum spuneți-mi că de fapt copilul de 2-3 ani când își atinge părțile intime, el de fapt se masturbează. Păi doar o minte bolnavă se poate gândi la așa ceva. Tu ca adult, te gândești la sex și gata ai impresia că orice ...parte atinsă este masturbare. Dar știți care este partea mai interesantă? Partea interesantă este aceea că unii care își fac poze cu biserici în spate, au început să lovească în biserică că de ce se opune educației sexuale. Dar nu este nici o noutate. Nu, nu este. Știri că și Sfântul Ioan Gură de Aur vorbea despre cei care sunt din biserică și totuși vorbesc biserica de rău? Da, da. Cam așa:
"Dar aş putea fi întrebat:
– Dacă nu e bine pentru om să se atingă de femeie, pentru ce a mai lăsat Dumnezeu căsătoria? Ce trebuinţă mai avem de femei, dacă nu ne sunt de folos nici pentru căsătorie, nici pentru naşterea de copii? (...) Dacă aceste cuvinte ar fi rostite numai de duşmanii creştinismului şi de necredincioşi, nici n-aş ţine seamă de ele. Sunt însă mulţi oameni care în aparenţă aparţin Bisericii şi care rostesc aceleaşi cuvinte;  din pricina slăbiciunii voinţei au părăsit sudorile şi ostenelile pentru păzirea fecioriei; osândesc fecioria, declară că e de prisos, cu intenţia de a-şi acoperi propria lor trândăvie, pentru a părea în ochii lumii că nu îndepărtează de la ei aceste nevoinţe din pricina nepăsării lor, ci din pricina unei drepte judecăţi. "
Ei, asta este interesant: parcă aceste cuvinte sunt scrise pentru vremurile de astăzi nu? Și totuși, ele sunt scrise de Sfântul Ioan Gură de Aur care a adormit în anul 407. Deschideți pofta copiilor la sex? Le spuneți că este demodat să îți păstrezi fecioria? Sfântul Ioan Gură de Aur are un cuvânt și aici:
"Gândiţi-vă la toate acestea, voi, toţi, care duşmăniţi fecioria. Puneţi-vă zăbrele şi zăvoare gurii, ca să nu începeţi şi voi să spuneţi, în ziua Judecăţii, când veţi vedea pe cei care strălucesc din pricina fecioriei, aceste cuvinte: „Aceştia sunt cei de care altădată ne băteam joc şi-i luam in râs! Noi, smintiţii, socoteam viaţa lor o nebunie şi moartea lor plină de necinste. Cum au ajuns de au fost socotiţi printre fiii lui Dumnezeu? Cum au ajuns de-au fost rânduiţi printre sfinţi? Am rătăcit, deci, de la calea cea adevărată, iar lumina dreptăţii n-a strălucit în sufletele noastre!”. Dar ce folos veţi mai avea de pe urma acestor cuvinte, o dată ce în ziua Judecăţii căinţa nu mai are nici o putere?"
Așa este că mai vreți să citiți? Da, Sfântul Ioan Gură de Aur continuă și se adresează celor care gândesc normal:
"Aş fi putut să arăt şi mai pe larg cât de mult foc îşi adună pe capul lor cei care defaimă frumuseţea fecioriei. Socotesc însă că, pentru oamenii cu judecată, sunt îndestulătoare şi cele spuse, deoarece pe oamenii cu neputinţă de îndreptat şi pe smintiţi nu-i voi putea desprinde de nebunia lor, nici dacă aş fi vorbit mai mult decât am vorbit.
Din această pricină las la o parte pe defăimătorii fecioriei şi mă adresez numai oamenilor cu judecată, întorcăndu-mă din nou la cuvintele fericitului Pavel: „Despre cele ce mi-aţi scris, spune el, bine este pentru om să nu se atingă de femeie”.
Să se ruşineze de cuvintele lui Pavel şi cei care osândesc căsătoria, dar şi cei care o înalţă mai mult decât merită. Pavel închide gura şi unora, şi altora, şi prin aceste cuvinte, şi prin cele ce urmează.Bună este căsătoria, pentru că-l face pe om să păzească curăţia şi nu-l lasă să cadă în desfrânare şi să moară. Nu defăima, deci, căsătoria! Este de mare folos, nu lasă ca mădularele lui Hristos să ajungă mădularele unei desfrânate şi nici nu îngăduie ca templul cel sfânt să ajungă pângărit şi necurat.
Pentru aceasta e bună căsătoria, pentru că sprijină şi îndreaptă pe cel care e pe cale să cadă." 
Deci cam despre asta este vorba. Acum nu mai încercați voi să aruncați mizeriile voastre în grădina Bisericii Ortodoxe pentru că nu merge. Noi știm că Biserica vă stă în coastă dar de schimbat, Biserica nu se va schimba. Vreți "educație" sexuală? Treaba voastră ce faceți acasă cu copiii voștri. Dacă religia este opțională, de ce "educația" sexuală să fie obligatorie?

Text: Jurnalistul Cornelius Florin
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe