16 Ianuarie 21

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, părintele Eugen Tănăsescu: „Nu vom sprijini campania de vaccinare”

   Într-un comunicat oficial, "Patriarhia Română salută vestea bună a apariției vaccinului care ar putea diminua și stopa actuala pandemie, însă Biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical. Cu atât mai mult, în cazul unui vaccin recent care nu a mai fost folosit și despre care specialiștii în domeniu se pronunță ei înșiși în mod gradual sau diferit"

   „Nu vom sprijini campania de vaccinare, deși suntem de acord cu principiul de vaccinare. Mai întâi, nu avem pregătirea necesară pentru a recomanda un produs atât de complex din punct de vedere medical, neavând pregătirea necesară pentru a cunoaște ce recomandăm. Apoi, există o serie de întrebări nelămurite despre acest vaccin, pe care autoritățile ar trebui să le lămurească. Chiar și oficialii spun că se mai așteaptă date despre eficiența vaccinului. Nu în ultimul rând, nu există un singur vaccin. Am înțeles că vor fi mai multe vaccinuri, produse de diferite companii. A recomanda doar un vaccin înseamnă a le defavoriza pe altele, iar Biserica nu are parteneriat comercial cu o anume firmă și nici nu ne dorim un astfel de parteneriat, să se înțeleagă bine”, a declarat, pentru Focus Press, preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Citește și: „Este necesar caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare”, a spus purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu
 
Sursă foto: Părintele Eugen Tănăsescu, Facebook
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe