04 Februarie 23

„Purtat în pântece în taină, El, Comoara cea mai de preț a veșniciei.”

Dacă privim, preț de o clipă, dincolo de zornăiala tâmpă a ceea ce a mai rămas din noi ca sărbători ale lui Dumnezeu, vedem că o constantă a vieții Mântuitorului Iisus Hristos a fost suferința și prigoana lumii.
Purtat în pântece în taină, El, Comoara cea mai de preț a veșniciei.
Născut din Maica Fecioară pe ascuns, de frica justițiarilor Torei moarte.
Respins de lumea hâdă până și în clipa când s-a născut.
Adormit pe paie, încălzit la sânul cel preacurat într-o peșteră rece, lângă niște măgăruși și oi.
Smuls din leagănul iubirii de frica morții cumplitul călău Irod.
Zdruncinat pe un asin prin pustia Egiptului, străin în țară străină.
În frig, în nopțile geroase de lângă Sinai.
Pribeag prin cetăți idolatre. Reîntors în Nazaret printre străini.
Respins de cetățile în care intra. Prigonit de farisei vicleni și de cărturari ipocriți.
Ridicând din moarte oamenii și urmat de mii, dar permanent umilit de niște nemernici.
Alungat din sinagogi, batjocorit de rabini, trădat de ucenici, lăsat singur în Ghetsimani.
Singur la Pilat, singur la Irod, singur pe Cruce, umilit de un tâlhar, ridiculizat de hienele care nu puteau răbda rănile morții Lui, care vindecau universul. Mergând spre Emmaus, singurul străin din Ierusalim, care nu știe de Iisus. Ascultă pe Cleopa, cum îi povestea despre Cruce și Moartea Lui. Noroc că e întuneric și bieții ucenici nu vad lacrimile Celui ce a zidit cerurile. Nu văd cum rănile de pe mâinile Lui se deschid de durerea de a tăcea și asculta cum ei nu înțeleg Jertfa Lui.
Și minunea Învierii, pe care cei mai mulți dintre oameni nu o înțeleg, nu o doresc, nu o simt.
O viață de suferință pentru Creatorul lumii. Și toate pentru că ne-a iubit atât de infinit, încât a coborât la iadul nostru, ca să ne ridice la raiul cel pierdut.
O viață de suferință pentru iubire.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe