27 Mai 22

PS Ignatie: Diavolul lucrează întotdeauna în contrasens față de om și în opoziție explicită față de Dumnezeu.

Diavolul lucrează întotdeauna în contrasens față de om și în opoziție explicită față de Dumnezeu. Un exemplu concret, dacă tot s-au iscat multe discuții despre Taina Euharistiei (în pandemie). În Vechiul Testament, când Dumnezeu le spune protopărinților Adam și Eva să nu mănânce din pomul cunoștinței binelui și răului, că vor muri, vine vicleanul diavol și le zice: mâncați din pomul cunoștinței binelui și răului, pentru ca veți ajunge precum Dumnezeu. Dumnezeu îi sfătuiește să nu mănânce, diavolul îi corupe amăgitor, îndemnându-i să mănânce.
În Noul Testament, Dumnezeu-Omul, Iisus Hristos, ne spune:
,,Luați mâncați, acesta este Trupul Meu. Beți dintru acesta toți, acesta este Sângele Meu, Care pentru voi și pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor”.
În contrasens, vine diavolul și ne spune: nu mâncați, nu vă împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului, invocând atât motive seculare (transmisie de boli, lipsă de igienă), cât și motive pretins spirituale (nevrednicie, zile inexistente de post prealabil, 40 de zile interval de timp, necurății lunare și ,, milenare” etc).
Deci, diavolul, să fim siguri de asta, nu ne vrea niciodată binele, mai ales când e vorba de a ne împărtăși cu Trupul și Sângele lui Hristos.
Vrea să intre tot timpul în coliziune cu noi !

P.S. Ignatie episcopul HUȘILOR (foto) / Sursă Foto: Părintele Teodor Ciurariu
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe