19 Octombrie 20

PROTEST: Se cântă „Hristos a înviat” în fața Catedralei Mitropolitane din Iași, „bucură-te Sfântă Parascheva, cununa adevărului”

   Un „protest” ca o rugăciune în fața Catedralei Mitropolitane din Iași, credincioșii cântă „Hristos a înviat” și alte cântări creștine, credincioșii spun adevărul. Pelerinii veniți să o cinstească pe Sfânta Parascheva cer autorităților statului să renunțe la abuzul făcut, fără precedent, contra Bisericii, contra Ortodoxiei. 

   Creștinii Ortodocși, încet dar sigur, se trezesc la realitate, iată câteva materiale cu vocile ortodoxiei românești:

PATRIARHUL DANIEL IA ATITUDINE ! - „Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română.”
Cuvântul către pelerini al Mitropolitului Teofan - „Interdicția este respectată până-ntr-atât încât s-a ajuns ca în jurul Mitropoliei să fie mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine decât închinători. Este efectul unei măsuri DISCRIMINATORII. CARE INCALCA NUMEROASE PREVEDERI LEGALE și principii internaționale ce protejează libertatea de manifestare religioasă.”
Părintele Calistrat Chifan: SĂ NU LĂSĂM BATJOCORITĂ CREDINȚA ORTODOXĂ, DE PUTERNICII TRECĂTORI AI ZILEI. - „Iată că din prea plinul democrației și libertăților garantate despre credință, prin Constituția României, astăzi ne trezim în afara legii, dacă suntem credincioși și iubitori de Dumnezeu.”
Frația Ortodoxă: Scrisoare deschisă către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române - „Pe cale juridica, conform Constitutiei (care este mai presus decat orice lege omeneasca sau hotarare data de guvern), in Art. 29 (1) este specificat clar ca “…libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma". Legiutorul aplica principiul nediscriminarii, referindu-se la toate credintele religioase. Omul este liber prin nastere, este inzestrat de Dumnezeu cu constiinta libera, adevar consimtit chiar si de "cezarii vremelnici", cu atat mai mult este intarita ideea libertatii religioase avand in vedere ca Ortodoxia este Dreapta Credinta.”
Claudiu Târziu: CINE SE TEME DE BISERICĂ? Scurt și cuprinzător: necuratul. Mai pe larg, actuala Putere. - „Scurt și cuprinzător: necuratul. Mai pe larg, actuala Putere. Altă explicație pentru dubla măsură pe care o practică în privința adunărilor publice nu există. De ce interzice guvernul pelerinajele prilejuite de mari sărbători religioase? De ce a interzis Paștele? De ce va interzice Crăciunul?”
Protopopul din Lăpuș, părintele Florin Stan: ARAFAT DUȘMAN AL BISERICII! Până când va mai fi prostit acest popor? - „Sunt pline străzile,  magazinele,  autobuzele, metroul, piețele etc. de oameni,  dar nimeni nu se infectează,  decât dacă stau la rând pentru a trece pe lângă racla cu Sf Moaște. Poți călători liber în țară și la Iași,  dar nu poți să te apropii de Catedrala Sf Trei Ierarhi.”
2020: Comunism în stare pură - „Această cale de a combate pandemia nu are nimic rațional. Am senzația că lumea se transformă într-un soi de casă Big Brother sau de experiment social la scară largă, în care unii sunt polițiștii, iar ceilalți – deținuții. Polițiștilor li se dau instrumente de control și li se spune că e moral să le folosească împotriva celor care cârtesc (și tatăl lui Pavlik, și mama lui Zhang nu făcuseră decât să-și spună ofurile). Deținuților li se induce frica, ei știu că sunt mereu urmăriți și hărțuiți. Nu cred că experimentul acesta psihotic ajută pe nimeni, așa cum încurajarea turnătoriei nu i-a ajutat nici pe ruși, nici pe chinezi să trăiască mai bine sau să fie mai liberi în timpul lui Stalin sau al lui Mao.”
Pelerinaj la metroul din București?? - „Nimeni nu vrea să „moară oameni”, tocmai de aceea scriu; deși nu mi-e deloc clar cum ar muri oameni din cauza pelerinajelor, a filmelor sau a teatrelor, când nu mor din cauza metroului sau a alegerilor. Dar tocmai pentru că nu vrem să moară oameni: oamenii pot muri și de depresie, disperare, de boli sufletești, pentru că nu au acces la tratamente medicale în spitale, sau de foame, pentru că nu mai au unde să muncească. Arătați-ne, dragi autorități, că vă pasă și că vreți să protejați viața; nu să o ștrangulați lent, pretinzând că ne apărați.”

Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe