09 Decembrie 22

Propaganda anti Spovedanie

Cazul Visarion Alexa (foto) a devenit de mai bine de o săptămână motivul perfect pentru a lovi în Biserică și în preoții ortodocși. Nu voi sta aici să judec cazul ci voi sublinia felul în care mass media se folosește de acest subiect pentru a desacraliza taina spovedaniei.
Observ cum în platourile de televiziune, pe forumuri, pe rețelele de socializare sau chiar printre enoriași despre cum anume va trebui de acum privită spovedania. Unii insistă și pentru montarea unor camere de supraveghere în timpul ei...
Oare mai știm ce înseamnă o taină? Mai înțelegem care este semnificația acesteia în viața noastră creștină și de ce mergem să ne spovedim? Taina este un lucru care nu poate fi înțeles de către mintea omenească, iar spovedania constă în conștientizarea păcatelor făcute, în asumarea lor prin pocăință și în cererea iertării divine. Spovedania nu se face filmată, înregistrată sau prin alte mijloace, iar rolul preotului este acela de a fi martor în fața lui Hristos, cel căruia îi dăm păcatele noastre pentru a primi mângâiere.
Fără spovedanie nu îl putem primi pe Hristos prin Euharistie.
Asaltarea cotidiană cu imagini, articole sau înregistrări în care ni se repetă constant evenimentele din cazul Visarion Alexa duce la crearea în subconștient a unei stări de frică sau îndoială față de taina în sine.
Este oare o coincidență faptul că toate trusturile media continuă să insiste pe acest caz, repetând mereu problematica spovedaniei, ducând în prim plan tot felul de pseudo-întâmplări?
Denigrarea atent programată împotriva Bisericii și a preoților va continua, iar cine nu este cu adevărat ancorat în credință se va lăsa înșelat și va îndepărta de tainele bisericii și de Hristos.
„Iată, Fiule, Hristos stă de faţă şi ascultă mărturisirea ta..."

Autor: Constantin Răzvan Popovici.

Căutări recente:

Map of Goa Progressive Music (18.03.11) 1996-2007 инструкция по эксплуатации ноутбук es ari anjelina jolis surati AV-Comparatives The Seamstress (2009) Online Fourplay unblock Երգեր Seabiscuit Заправка картриджей hp в Санкт-Пете производственная инструкция мойщика 133BPM Records собейт Pick Up Records/Lizard Яблонского Caro Ornamental Ведьмаку Win32 API CODEX descarca The River Why (2010) http://www.allshares.ge/download.ph артифлекс хондро инструкция свет 295 серия Bitt Sensation NuZone Gears DRAGOSTE LA PRIMA VEDERE EPISODUL 2 Чаки: Bài 19 : Tiếng Nhật Thông Dụng skelbimai IL TEMPO SE NE VA online power point servisi Best golden AWP для css ne IF FRENCH FRIES WERE FAT FREE латвийцев BELOW YOUR MEANS Naija Купить обои 5775-01 Купить обои 5652-25 Dumnezeu si хроническая глаукома lui mai cel sunt CE am care Cum din este Cea nu sau cu mare despre viața cei copii ai bine aL are toate unde Hristos Iisus SE ar cine Lumea 10 au domnului Dacă Prin Ioan te le mult face spre in IPs Calistrat De la Când VA sa ... pe Un
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe