27 Mai 22

Problemele de sănătate ale unei atlete după vaccinarea anti-covid

Mi-a trimis cineva un articol dintr-un ziar francez de care, recunosc, nu am auzit. Făcea referire la o postare din partea acestei atlete de care, iarăși, nu auzisem. Dar nici nu sunt mare fan al atletismului, așa că m-am pus pe verificat informațiile.
Sarah Atcho este o alergătoare din Elveția care a participat la Campionatele Mondiale din 2015 si 2017 și la Olimpiada din 2016 de la Beijing. Am intrat pe contul ei de Instagram unde e foarte activă, cu peste 21 de mii de urmăritori.

Iată ce a postat ieri:

"Așa cum mă știți, sunt transparentă ca de fiecare dată, mai ales acum când e mai important ca oricând.
Pe 22 decembrie mi-am făcut doza booster pentru că nu voiam să mă complic în startul de sezon. Mi s-a spus că e mai sigur să fac Pfizer pentru a evita efectele secundare cardiace.
Pe 27 decembrie am început să simt o durere în piept și amețeală când urcam scările. Asta s-a întâmplat de câteva ori până am luat legătura cu un cardiolog care m-a diagnosticat cu pericardită (inflamare a unei membrane din jurul inimii)
Acum, pentru câteva săptămâni, nu am voie să-mi cresc ritmul bătăilor inimii pentru ca inima să se odihnească și să se vindece inflamarea. Totuși încerc alături de antrenorul meu să țin muschii în continuare în mișcare.
Trebuie să admit că sunt foarte supărată de situație pentru că nu prea vorbim de efectele secundare. Mă simt neputincioasă pentru că simt că nu am nimic sub control...
Sunt fericită că vaccinul a evitat atât de multe decese și a redus presiunea pe spitale, cu toate astea sunt frustrată că eu și multe alte persoane tinere și sănătoase suferă din cauza efectelor adverse.
Sper că înțelege toată lumea de ce dau share acestei povești. Vă voi ține la curent.
Spuneți-mi dacă vi s-a întâmplat și vouă. Hai să ne ajutăm unii pe alții!"

Deci, alte cuvinte cred că sunt de prisos.

Notă site: Fix motivul de mai sus trebuie să rămână în picioare, asta pentru ca vaccinul anti-covid să rămână în toată lumea voluntar cu adevărat, nu obligatoriu!

Autor: Jurnalistul Paul Gabriel Andrei.
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe