18 Octombrie 21

Primarul Iașului spune că interzicerea pelerinajului de la Sfânta Parascheva ar „scoate la suprafaţă mişcări extremiste”

O altă abordare a politicului față de UNTOLD. Potrivit hotnews.ro, primarul Iașiului, Mihai Chirica, spune că o decizie de interzicere a pelerinajului de Sfânta Parascheva, din 14 octombrie, ar fi greşită pentru că ar "scoate la suprafaţă mişcări extremiste”. Adică dacă ne cerem dreptul firesc de cetățeni creștini nu este bine....pe când, pe 1 octombrie, de marea sărbătoare a Acoperământului Maicii Domnului, miscarea LGBTQ+-+...are voie să mărșăluiască prin oraș cu mare tămbălău și batjocură adusă creștinilor, dar creștinii ortodocși nu au voie să își cinstească Sfinții. La fel și la congresul în interior a 5000 de PNL-iști, cu Iohannis FĂRĂ MASCĂ a fost „ok” în opinia autorităților, la fel și concertele UNTOLD cu circa 300 000  de oameni. Cât credeți că vă mai suferim bătaia de joc? M-am săturat, pe 2 octombrie voi fi la proteste PENTRU LIBERTATE împotriva acestor mizerii care își bat joc de români.

"Prin urmare, ne putem permite o viaţă adaptată la condiţiile de pandemie. Nu facem UNTOLD, să fie clar, nu facem spectacole mari, nu facem Afterhills-uri, nu facem nimic.
Încercăm să facem calculele astfel încât să rămână punctat evenimentul în măsura posibilităţilor.
Nu vrem să prejudiciem dreptul unui credincios de a se închina, dar asta înseamnă că trebuie să fim foarte atenţi la ce măsuri luăm pentru a nu aduce şi un nivel de infectare mai mare", a declarat joi primarul Mihai Chirica, conform Agerpres.

"Dacă vom ajunge la concluzia că pelerinajul, într-o formă controlată împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, se va face, se va face nu după buletin, ci după starea de sănătate, de vaccinare. Ne vom sfătui cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, care deja ne-au solicitat sprijinul pentru a le asigura câteva sute de mii de litri de dezinfectanţi, câteva zeci de mii de măşti, pelerine de ploaie, dacă va fi cazul.
Pentru a nu aglomera zona centrală avem în vedere să organizăm mai multe puncte de vizionare a Sărbătorii religioase de pe 14 octombrie, astfel încât să nu depăşim numărul maxim prevăzut de lege prin asigurarea scaunelor necesare.
Nu vor putea fi mai mult de 1.000 de persoane în spaţiul deschis, controlat, conform normelor în vigoare. Controlat înseamnă minim doi metri pătraţi de persoană, culoare de acces fără să se intersecteze unii cu ceilalţi", a menţionat Chirica.

Ca de obicei, vor să minimizeze gafele enorme ale politicului și altor „pături sociale” NE-AMENDATE și menționate mai sus, iar TOT ce ține de creștini, de credința în Dumnezeu trebuie oprit în opinia politicului, trebuie eliminat! Tristă amintire este comunismul, și din ce în ce mai vie ... 

Sursă foto: bzi.ro (imagine de la pelerinajul la Sfânta Parascheva din anul 2020)
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe