27 Ianuarie 21

Prima reacție a lui Marcel Vela după pelerinajul de la Peștera Sfântului Apostol Andrei, Constanța

   Ministerul Afacerilor Interne, instituție condusă de ministrul Marcel Vela, mulțumește organizatorilor pelerinajului de la peșterea Sfântului Apostol Andrei din județul Constanța pentru organizarea „ceremonialului religios”, care au dat dovadă de bună credință în respectarea regulilor de protecție sanitară!

   „MAI mulțumește organizatorilor pelerinajului de la mănăstirea ,,Peştera Sfântului Apostol Andrei” și credincioșilor pentru respectarea regulilor de protecție sanitară

   Ministerul Afacerilor Interne mulțumește organizatorilor ceremonialului religios desfăşurat cu ocazia hramului mănăstirii ,,Peştera Sfântului Apostol Andrei”, precum și tuturor credincioșilor prezenți, pentru înțelegerea și buna credință de care au dat dovadă în respectarea regulilor de protecție sanitară!

   Faptul că nu au fost înregistrate incidente dovedește, încă o dată, că cetățenii au înțeles necesitatea respectării restricțiilor ce se impun în actualul context epidemiologic, dar și că structurile ministerului au fost la datorie, alături de români și pentru români.

   Echipajele de jandarmi și polițiști, care au asigurat măsurile de ordine publică, au avut drept principal obiectiv protejarea participanților.

   În colaborare cu reprezentanții mănăstirii și ai DSP Constanța, au fost stabilite trasee de deplasare pentru pelerini și au fost marcate locurile pentru distanțare, astfel încât să fie respectate toate regulile sanitare pentru a preveni infectarea credincioșilor cu noul coronavirus.

   Pentru a preveni producerea unor incidente, echipele de dialog, constituite la nivelul GPR si IGJR,  i-au îndrumat pe pelerini și le-au oferit informații utile despre modul de organizare a evenimentului.

   Totodată, le-au reamintit regulile care trebuie respectate, pentru a evita răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2.

   Siguranța și sănătatea românilor, mai ales în această perioadă, sunt priorități ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

   Sfântul Mare Apostol Andrei este ocrotitorul României și implicit al sănătății românilor, iar MAI va fi la datorie, indiferent de speculațiile electorale ale unora sau altora, mireni sau ierarhi.

   Recomandăm în continuare cetățenilor să respecte măsurile dispuse de autorități în actualul context epidemiologic pentru ca, împreună, responsabili și solidari, să trecem peste această perioadă dificilă.

   Având în vedere marea sărbătoare de astăzi, conducerea Ministerului Afacerilor Interne urează La mulți ani tuturor celor care poartă numele Sfântului Andrei și multă sănătate!” - a fost mesajul Ministerului Afacerilor Interne pe site-ul oficial, mai.gov.ro.
 
Sursă foto: stiripesurse.ro
Lasa un comentariu
avatar
Articolul lunii
Retele Sociale
  • Facebook
  • Google+
  • Twitter
  • Comentarii
  • Apreciate
  • Vizualizari
Citate Ortodoxe